Práce doma - nebuďte pasivní

Člověk se pro práci doma často rozhodne až poté, když zjistí, že by potřeboval pár euro navíc. Nejsem si jistý, zda to není ten zcela nejhorší způsob, jak vydělat peníze.

Samozřejmě, práce doma zvýší rodinný rozpočet, to je fajn. Ale zvýšíte tak svůj příjem zpravidla jen manuální, nekvalifikovanou prací. Pokud si projdete diskusní fóra na téma "práce doma" tak rychle zjistíte, že v nabídce jsou práce jako lepení obálek, přepisování textu, výroba bižuterie a jiné podobné manuální činnosti. Tyto práce nevyžadují žádnou zvláštní kvalifikaci a tomu i odpovídá výdělek.

Kde je problém? Problém je, pokud prodáváte svůj volný čas za malé peníze. Mám pro vás lepší tip. Zkuste se uskromnit. Těch pár euro, které vám nekvalifikovaná práce doma může vynést ušetřete. Méně telefonujte, nebo si více utáhněte opasek. V čase, který byste byli věnovali práci doma, věnujte studiu doma. Vzdělávání je základem.

Věnujte se rozšíření svých znalostí. Dejte si to jako osobní úkol, hrajte si, že studium je vaše práce doma. Jakmile se začnete vzdělávat, je to něco jako zvýšení kvalifikace nebo rekvalifikace. Zvolte si takovou oblast studia, která se vám může nějak vrátit v podobě lepšího výdělku.

Sekretářka se může například učit cizí řeč. Později může požádat o zvýšení platu, nebo přejít do firmy, kde sekretářku ovládající jazyk náležitě ocení.
Prodavač si může udělat kvalifikaci a může začít pracovat jako osobní trenér dohlížející na lidi, kteří chtějí zhubnout.
Číšník se může vzdělat v účetnictví a dělat účetního. Nebo si může udělat barmanský kurz a dostane se do dražšího podniku.

Je dobré, pokud se na svůj život budete dívat na ploše měsíců a let. Vím,že nyní naléhavě potřebujete 1000 euro. Můžete si najít práci doma a za nějaký ten rok si je i vyděláte. Ale ten rok zároveň i ztratíte. Za rok jste tam, kde dnes. Budete zase chtít peníze. Práce doma to nevyřeší. Raději vydržte rok s nízkým příjmem a vzdělávejte se v nějakém oboru. Už příští rok vám toto vzdělání přinese navýšení příjmu - možná vyšší, než jste původně chtěli vydělat. A tento vyšší příjem už vám bude běžet stále, ne jen jednou.

Věřte tomu, že pokud namísto mechanické práce budete studovat a přemýšlet, najdete elegantněji způsoby, jak vydělat. Pokud jste tento článek přečetli až sem, je velmi pravděpodobné, že dokážete přemýšlet, učit se. Zorganizujte si to. Mechanickou práci za směšný peníz přenechte těm, kteří se nestarají o svůj život a kteří zůstanou tam, kam je položíte.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Proč nikdy nedělejte ručitele?

Další tip, jak si chránit své rodinné peníze je také z kategorie osobních a nepříjemných. Mnoho lidí si chce...
více…

Nepůjčujte peníze

Mnoho konfliktů mezi lidmi a často i mezi velmi blízkými lidmi vzniká vinou půjček. Půjčování peněz mezi známými...
více…

Mobilní telefony

Dalším způsobem jak je možné omezit, nebo ušetřit peníze je správa mobilních telefonů. V současnosti se dá říci,...
více…

Loterie

Pokoušíte občas štěstí? Mnoho lidí naletěli loterii. Je to častý úkaz pravděpodobně po celém světě. Ukázalo...
více…

Kreditky,bankovní karty a účty

Možná i vám přišla poštou kreditní karta s kulatou sumičkou, kterou můžete utratit kdy chcete a na co chcete a...
více…

Dáváte almužnu

Nevím jak je to v menších městech, ale v Praze je to tak, že pokud přejdu po centru jedním směrem osloví mě alespoň...
více…

Otázka zvyšování platu

Otázka zvyšování platu je na jedné straně samozřejmostí, ale na straně druhé jde o poměrně citlivou otázku. I...
více…

Víte kolik utrácíte?

Jedním z hlavních témat současnosti, která se vynořila v důsledku hospodářské krize je téma šetření. Ztráta...
více…

Pozor na dluhy

Momentálně je velmi nepříjemný trend života na dluh. Ekonomická krize nám ukazuje, že toto není správná cesta pro...
více…

Peníze kazí lidi?

Možná jste již slyšeli ten názor, že peníze kazí lidi peníze jsou špatné člověk, který má hodně peněz je...
více…