Styl > Vlasy >

Jaký druh účesu se hodí k vaší tváři?

Každá žena je jiná. Jedna má úzký souměrný obličej, velké oči, krásné rty, jiná má výrazné lícní kosti a milý malý nosík. Další z nás mají zase obličej kulatý jako sluníčko a jsou mezi námi i takové, které jsou obdařeny ostrou bradou a vysokým čelem. Právě tyto rozdíly dělají každou z nás výjimečnou.

Vhodný střih účesu nám může pomoci některé nedostatky rysů naší tváře potlačit, a naopak nám také dopomáhá vyzdvihovat její přednosti. Víte, jaký účes se hodí právě k vaší tváři? Pokud ne, v následujících řádcích se dozvíte nejen rozdělení jednotlivých typů obličeje, ale také případné tipy na účesy.

 

Známe čtyři typy obličeje, a to:

1.Oválná tvář - charakteristickým rysem této tváře je brada a linie vlasů, které jsou jemně vykroužené do oválu, obličej je mírně zúžen v oblasti spánků, je symetrický a souměrný.

Ženy, které vlastní tento typ, si mohou dovolit experimentovat, protože jim sluší každý střih. Často bývá považován za ideální, protože jeho majitelky nemusí nic zakrývat, ani opticky formovat a mohou klidně nosit krátké i ploché "pancake" účesy. Pozor by si však měly dávat na střihy, při nichž jim vlasy padají do obličeje, což může způsobovat ztrátu vyváženosti, či dokonce opticky přidávat kilogramy navíc.

 

2.Kulatá tvář - je nejširší v oblasti lícních kostí. Charakteristickým znakem její majitelky je kulatá brada. Doporučují se hlavně účesy, které opticky obličej prodlouží. Jako velmi vhodné se ukázaly krátké účesy, které zvýrazní rysy tohoto obličeje. Rozpuštěné vlasy, které obličej lemují, zvýrazňují především její kulatost. Je potřeba se také vyvarovat přehnanému objemu vlasů v oblasti lícních kostí a uší, kde je obličej nejširší. Velmi vhodná je i ofinka, která by však měla být sestříhaná postupně a ne rovně. Delší a hustá ofina je to pravé pro ženy s tímto typem obličeje.

 

3.Čtvercová, hranatá tvář - charakteristickým rysem je především vysoké čelo a výrazná brada. Ideálními jsou hranaté účesy. Vhodné jsou ale i postupně sestříhané vlasy s boky zastřiženými do obličeje, které změkčí výrazné rysy. Na potlačení výraznosti poslouží i cestička sčesaná na stranu či asymetrický sestřih. Vyhýbat byste se měly příliš rovným a dlouhým účesům a symetrickým střihům. Ženy mající hranatou tvář, které se nechtějí vzdát ofiny, by ji měly nechat dlouhou, ne velmi hustou a důležité je, aby byla jen tak pohozená na stranu.

4.Trojuhelníková tvář - tento obličej je nejširší v oblasti čela a užší na bradě. Důležité proto je, zakrýt široké a vysoké čelo a zároveň dodat objem v dolních partiích obličeje. Vhodné jsou polodlouhé účesy zakončené těsně pod bradou, povrstvené kratší sestřihy nebo kudrny, které vždy přidají na objemu. Ofina je u tohoto typu obličeje téměř nutností. Měla by být asymetrická, ne příliš krátká, aby nezvýrazňovala široké lícní kosti. Vyhnout byste se měly hlavně cestičce sčesané na střed, která opticky rozšiřuje čelo.

 

Ať si už vyberete kterýkoliv ze zmiňovaných účesů, pamatujte si, že důležité je, abyste účes, střih a barvu přizpůsobily své osobnosti a životnímu stylu.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak se bezbolestně dostat zpět do plavek loňské velikosti?

Možná si řeknete, že je brzy začínat s redukcí již v lednu, s cílem sundat tři až pět kilo na letní sezonu do...
více…

Nebezpečné tetování černou hennou, které si vozíme ze zahraniční dovolené

Líbí se vám tetování, ale nemáte na něj dost odvahy nebo peněz? Zkuste tetování hennou. Ale pozor, i toto tetování...
více…

Nehty oživí tmavé laky, nebojte se ani hodně temných barev

Ohoďte francouzskou manikúru a nalakujte si nehty tmavými barvami. Uvidíte, jak temně modrý nebo černý lak vám bude...
více…

Nehody při líčení snadno napraví triky profesionálních vizážistů

Kalamity nejsou jen přírodní jevy. Kalamita vás může potkat i při tak banální činnosti, jako je líčení obličeje....
více…

Účesy, které zbytečně ženám přidávají roky

To, že vrásky přidávají roky, je věc známá. Proto ženy investují nemalé prostředky na to, aby jejich pleť vypadala...
více…

Kosmetika - vlasový zábal

Zima dává vlasům zabrat. Nízké teploty, studený vítr a nošení čepice mají na svědomí, že tato koruna krásy...
více…

Co si představit pod pojmem duševní wellness?

Wellness začal být populární v 20. a 21. století a jeho popularita stále stoupá. Znamená pro člověka rozhodně...
více…

Jak pečovat o své ruce?

Lidé mají tendenci starat se spíše o svou tvář, krk, ženy o dekolt. Ruce a zbytek těla už nejsou tak moc na...
více…

Návod na "nahé" líčení - video

Pokud i vy jste ráno vděčná, že jste stihla nanést na unavené oči alespoň řasenku, jistě oceníte nahé...
více…

Jak patřičně pečovat o žehlené vlasy?

Žehlení, tak jako fénování, barvení či trvalá, znamená pro vlasy obrovskou zátěž. I když se vám zdá, že jsou...
více…