Styl > Vlasy >

STOP! Vaše vlasy si to nezaslouží!

Chceme je mít vždy co nejkrásnější a neváháme do nich investovat stovky korun. Vlasy jsou naší první ozdobou, které si na nás lidé všimnou jako první. Čím zajímavější variaci si na hlavě chceme vykouzlit, tím jim však můžeme ještě více ublížit. Dokonce i přehnané používání kosmetických přípravků může působit kontraproduktivně. Jak si nejvíce ničíme vlasy a jak je dostaneme zpět do formy se dočtete v následujících řádcích.

Novinky v trvalé

Asi každá žena touží po tom, co nemá. Ty kudrnaté nedokáží nikdy pochopit, proč si některé dámy nechávají vytvořit na hlavě uměle vytvořenou lví hřívu. Co by ony daly za krásné rovné vlásky. I když se nakonec dopracujete k vytouženému účesu, cena je dost vysoká. Aby se vlas zvlnil, dané chemické přípravky musí vlas otevřít, narušit jeho strukturu a potom ho znovu uzavřít.

Zákaznice už mají na výběr i mezi gelovou a přírodní trvalou s dokonalejší recepturou. Výhoda gelové je, že se neroztéká po hlavě a nedráždí zbytečně pokožku. Přírodní je vyrobena pouze z bylin a bez chemických preparátů, ale v mnoha případech není tak účinná. Pokud jste se již rozhodly pro tuto metodu úpravy vlasů, nezapomínejte na správnou regeneraci. S aplikací jednotlivých přípravků to však nesmíte přehánět, protože jinak se vám zničí jejich zvlnění.

 

Barva na neumyté vlasy

Dalším způsobem, který narušuje strukturu vlasu je barvení. Ideálním způsobem by bylo, kdyby si ženy barvily vlasy až když jim začnou šedivět. To bychom měli ale trošku nudné ulice. Proto se při barvení držte alespoň několika zásad. Například mezi trvalou a změnou odstínu vašich vlasů musí být alespoň dvoutýdenní pauza. Opatrná buďte i s barvami na peroxidové bázi. Pokud nepoužíváte pouze šampóny na upravení odstínu, barvy nanášejte na neumyté vlasy. Dobré je, pokud jsou dokonce mastné, protože tento maz vás bude chránit před narušením povrchu a nebude působit tak agresivně. Periodicita barvení je individuální, barvu aplikujte od kořínků a až tehdy, když jsou odrostlé.

 

Žehlení pouze s přípravky

Teď už můžeme přejít k méně škodlivým úpravám účesů. Prvním z nich je momentálně velmi oblíbené žehlení. Protože upravujete jen vnější strukturu vlasů, neničí je tak jak se to občas tvrdí. Pokud nestojíte neustále se žehličkou v ruce před zrcadlem, nemusíte se obávat, protože nové přístroje na tuto úpravu jsou již vůči nám milosrdné a šetrné. Nejhlavnější trik spočívá v použití správných přípravků: Když chcete vlas vyrovnat, musíte na něj působit velmi vysokou teplotou žehlicích prken. Proto je nejdůležitější použít termopřípravky, které zabrání poškození vlasu. I když se nejedná o chemické působení, i tak si můžete pravidelným ignorováním správných zásad navodit minimálně ztrátu lesku.

 

Ach, ty hřebeny

Nejen zanedbáváním péče, ale i jejím přeháněním můžete vlasům více uškodit než pomoci. Tak například vlasy byste si měly mýt jen 2-3x týdně, ne každý den. Tím narušíte produkci mazu a vlasy se vám začnou více mastit. Nejčastější chybou, kterou dělají ženy v péči o vlasy je používání nesprávného hřebene. Nejvhodnější jsou kartáče s přírodními štětinami. Vlnité vlasy potřebují hřeben s většími zoubky. Česání je velmi důležitá činnost, kterou byste neměly zanedbávat. Projeďte hřebenem vaší korunu krásy alespoň párkrát před spaním. Působí to na ně velmi svěže. Zbavíte je totiž prachu a usazenin ze všech chemických přípravků.

Nepřehánějte to ani s používáním kosmetiky. Pokud použijete balzám, neaplikujte si i kondicionér. I takto můžete ztratit dobrou kvalitu vlasů. Alespoň párkrát do měsíce používejte masky. Nejlepší by byly ty na přírodní bázi, které si můžete připravit i samy doma. Dovolte i vlasům alespoň nyní zcela si vydechnout a dodat jim pomoc z přirozeného prostředí. Používejte kosmetiku podle typů vlasů. Pokud si nejste jistá, poraďte se raději se svým kadeřníkem, který vám s jistotou řekne, o jaký druh se jedná.
 

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak se bezbolestně dostat zpět do plavek loňské velikosti?

Možná si řeknete, že je brzy začínat s redukcí již v lednu, s cílem sundat tři až pět kilo na letní sezonu do...
více…

Nebezpečné tetování černou hennou, které si vozíme ze zahraniční dovolené

Líbí se vám tetování, ale nemáte na něj dost odvahy nebo peněz? Zkuste tetování hennou. Ale pozor, i toto tetování...
více…

Nehty oživí tmavé laky, nebojte se ani hodně temných barev

Ohoďte francouzskou manikúru a nalakujte si nehty tmavými barvami. Uvidíte, jak temně modrý nebo černý lak vám bude...
více…

Nehody při líčení snadno napraví triky profesionálních vizážistů

Kalamity nejsou jen přírodní jevy. Kalamita vás může potkat i při tak banální činnosti, jako je líčení obličeje....
více…

Účesy, které zbytečně ženám přidávají roky

To, že vrásky přidávají roky, je věc známá. Proto ženy investují nemalé prostředky na to, aby jejich pleť vypadala...
více…

Kosmetika - vlasový zábal

Zima dává vlasům zabrat. Nízké teploty, studený vítr a nošení čepice mají na svědomí, že tato koruna krásy...
více…

Co si představit pod pojmem duševní wellness?

Wellness začal být populární v 20. a 21. století a jeho popularita stále stoupá. Znamená pro člověka rozhodně...
více…

Jak pečovat o své ruce?

Lidé mají tendenci starat se spíše o svou tvář, krk, ženy o dekolt. Ruce a zbytek těla už nejsou tak moc na...
více…

Návod na "nahé" líčení - video

Pokud i vy jste ráno vděčná, že jste stihla nanést na unavené oči alespoň řasenku, jistě oceníte nahé...
více…

Jak patřičně pečovat o žehlené vlasy?

Žehlení, tak jako fénování, barvení či trvalá, znamená pro vlasy obrovskou zátěž. I když se vám zdá, že jsou...
více…