Hubnutí s vůní skořice

Cestu ke štíhlé postavě si můžete posypat skořicí! Stačí půl lžičky skořice denně a váš vysněný pas nebude jen snem. Skořice podle vědeckých studií účinně pomáhá odstraňovat nahromaděný břišní tuk.

hubnutí, skořice, nadváha, štíhlý pas

Nejnovější výzkumy

Vědci zjistili, že skořice může pomoci při odstraňování břišního tuku. Nadějné výsledky, které testy přinesly, přednesli odborníci na konferenci Americké srdeční asociace. Jedné skupině hlodavců přidávali skořici do jídla během dvanácti týdnů. Všichni  potkani přitom požírali stravu s vysokým obsahem tuku. Ukázalo se, že potkani, jejichž strava obsahovala skořici, vážili méně a měli také nižší podíl břišního tuku. Lepší výsledky vykázaly i v krevních testech, konkrétně v hladině cukru, inzulínu a tuků. Také měli více protizánětlivých molekul a antioxidantů, které chrání buňky před poškozením.

Vzácné koření plné antioxidantů

Už předchozí studie ukázaly, že skořice by mohla být nápomocná při prevenci či léčení cukrovky. Dlouho je také známo, že obsahuje množství antioxidantů. Výzkumy na myších naznačily i to, že by mohla pomáhat zastavit neurodegenerativní procesy v mozku a zpomalit tak například rozvoj Parkinsonovy choroby. Jsou však zapotřebí další výzkumy. Podle vědců by mohly vyšší dávky skořice u citlivějších lidí poškodit játra. Podezřívají kumarin, látku, která je obsahem zejména čínské, tmavé skořici.

Lžičku do omáček, polévek či rýže

Skořice je výborná i jako přísada do mnoha jídlel. Kromě rajčatové polévky ji můžete přidat i do omáček nebo základu na pizzu. Skvěle chutná nejen v koláčích, ale hodí se i na přípravu slaných jídel. Populární je při marinádovaní hovězího nebo jehněčího masa. Pokud máte rádi indickou kuchyni, uplatníte ji v mnoha receptech s kuřetem, zeleninou a rýží. A nezapomeňte ji přidat do nápojů ať už čisté vody nebo šťáv z ovoce. Je to perfektní spalovací bomba.

Upozornění na závěr

Ale jako s každým kořením, i se skořicí je třeba nakládat opatrně. Nemusí sednout každému. Pozor proto na možné alergické reakce!

comments powered by Disqus

Podobné články


Hlad lze překonat, když víme jak mu odolat

Jistá verze hladu je, že hlad je jen přestrojená žízeň. Zní to paradoxně, ale něco pravdy na tom je. A víte, že...
více…

Víte, co mají společného sůl, špatné trávení, sacharidy a hormonální změny? Výkyvy váhy!

Jak je možné, že přes noc přibýváte na váze, když celou noc spíte a nehřešíte nočními nájezdy na ledničku? Je...
více…

Krize při hubnutí? Nevzdávejte to, jdete správným směrem!

Váha neklesá ani po měsících radikální změny jídelníčku a zvýšeného pohybu? Mnoho lidí to obvykle odradí, a...
více…

Výživa, která obsahuje pět základních chutí, vede ke zdraví a štíhlé postavě

Tradiční čínská medicína, vnímá pacienta komplexně a pracuje s poznatky o proudění energie v těle v drahách...
více…

Proč nehubnou ženy, které cvičí a dietně se stravují?

V dnešní době mnoho žen cvičí, kontroluje si svou stravu a dává pozor na číslo na váze. Ale přestože si myslí,...
více…

Jak se chovat k lidem, kteří hubnout?

Stalo se vám někdy, že vás "kompliment" vytočil do nepříčetnosti? Neudělejte tutéž chybu vůči druhým! Hlavně,...
více…

Pohanka jako součást bezlepkové diety, redukčního, ale také zdravého stravování

Pohanka je jednou z potravin, které si postupně opět získávají své právem zasloužené místo v našich...
více…

Nebezpečné uzobávání mezi jídly s sebou přináší nechtěné kilogramy

Uzobávání znamená jedení mezi hlavními jídly, u televize či počítače, při vaření, nebo když projdete kolem misky...
více…

Oblíbené jídlo může zlepšit náladu, ale nesmí potom následovat výčitky

Konzumace jídla, ze kterého máme požitek, nás může povzbudit a vyvolat pocit spokojenosti a odpočinku. Naopak,...
více…

Koření dodává jídlu chuť, ale může i škodit!

Umět používat koření, to není vůbec jednoduchá věc. Správně odhadnout množství a chuť je pro konečný výsledek...
více…