V komerčních kuchyních, např. v restauracích, se kráječe na maso s 14palcovým kotoučem používají na rychlé nakrájení masa a sýrů na velmi tenké plátky.
Kráječe na domácí použití obvykle mívají menší kotouč, avšak jinak se podobají komerčním kráječům. Obojí mohou způsobit vážné zranění. Proto s nimi v komerčních kuchyních obvykle smí pracovat pouze lidé starší 18 let. Při používání kráječe vždy noste ochranné rukavice proti pořezání a věnujte práci veškerou svoji pozornost. Pokud Vás vyruší zákazník nebo jiný zaměstnanec, vypněte kráječ a pokračujte později.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu