Jak nabrousit kotouč kráječe na potraviny

Kráječe na maso jsou pohodlnými pomocníky a pomohou Vám ušetřit peníze při přípravě večeří nebo obložených talířů na oslavy a party.

Při stálém používání se kotouč kráječe časem ztupí a bude vyžadovat nabroušení. Při broušení kráječe buďte obzvlášť opatrní, abyste předešli nehodám. Většina kráječů na potraviny má vestavěný brousek.

Návod:

  1. Vypněte kráječ a odpojte ho. Pomocí hadru namočeného v alkoholu očistěte před broušením okraj kotouče.
  2. Na osu brousku nakapejte 3 kapky obyčejného kuchyňského oleje, aby se promazala. Přitáhněte knoflík držící brousek, který je umístěný naspodu vlevo u základny kráječe. Bývá to kulatý černý knoflík. Tím zajistíte, že kotouč kráječe bude bezpečně připevněn mezi brusné kameny.
  3. Zapojte kráječ a zapněte ho. Nechejte kotouč minutu až dvě se brousit.
  4. Vypněte kráječ a prohlédněte kotouč, jestli je rovnoměrně nabroušený. Pokud to bude nutné, ještě kotouč nabruste. Po každém použití otřete brousek vlhkým hadrem.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný kuchyňský kráječ.

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články