Jak používat elektrické vařiče
Elektrické vařiče prošly během let dlouhou cestou. Dříve mívaly vařiče pouze jeden hořák, dnes mívají dva.
Elektrické vařiče jsou užitečné na studentských kolejích a při cestování, kde Vám umožňují připravovat teplé jídlo stejně jako na standardním elektrickém sporáku. Důležité je zacházet s vařičem správně, abyste zajistili bezpečnost a dlouhou životnost Vašeho vařiče.
Co budete potřebovat:
Návod:
-
Postavte elektrický vařič na rovný horku odolný povrch, např. na kuchyňskou linku poblíž zásuvky. Mezi vařičem a okolními předměty nechejte alespoň 10 cm mezeru kvůli řádné ventilaci.
-
Zapojte do zásuvky. Některé vařiče mají u knoflíků kontrolku, která se po zapojení rozsvítí.
-
Postavte na hořák vařiče hrnec nebo pánev o stejném průměru jako má hořák.
-
Do hrnce dejte jídlo. Zapněte vařič a nastavte na požadovanou teplotu. Vařiče mívají stejné indikátory jako standardní elektrické sporáky, kde můžete zvolit nízkou, střední nebo vysokou teplotu.
-
Až jídlo ohřejete na požadovanou teplotu, vypněte vařič. Odpojte kabel a nechejte vařič vychladnout, než ho uskladníte.
Tipy a upozornění:
-
Čistěte vařič pouze vlhkým hadrem, nikdy ho neponořujte do vody.
-
Vždy ohřívejte pouze otevřené nádoby, protože uzavřené nádoby mohou při zahřívání explodovat.
-
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný elektrický vařič
Autor: Lenka Kostková