Jak používat elektrické vařiče

Elektrické vařiče prošly během let dlouhou cestou. Dříve mívaly vařiče pouze jeden hořák, dnes mívají dva.

Elektrické vařiče jsou užitečné na studentských kolejích a při cestování, kde Vám umožňují připravovat teplé jídlo stejně jako na standardním elektrickém sporáku. Důležité je zacházet s vařičem správně, abyste zajistili bezpečnost a dlouhou životnost Vašeho vařiče.

Co budete potřebovat:

  • hrnec nebo pánev

Návod:

  1. Postavte elektrický vařič na rovný horku odolný povrch, např. na kuchyňskou linku poblíž zásuvky. Mezi vařičem a okolními předměty nechejte alespoň 10 cm mezeru kvůli řádné ventilaci.
  2. Zapojte do zásuvky. Některé vařiče mají u knoflíků kontrolku, která se po zapojení rozsvítí.
  3. Postavte na hořák vařiče hrnec nebo pánev o stejném průměru jako má hořák.
  4. Do hrnce dejte jídlo. Zapněte vařič a nastavte na požadovanou teplotu. Vařiče mívají stejné indikátory jako standardní elektrické sporáky, kde můžete zvolit nízkou, střední nebo vysokou teplotu.
  5. Až jídlo ohřejete na požadovanou teplotu, vypněte vařič. Odpojte kabel a nechejte vařič vychladnout, než ho uskladníte.

Tipy a upozornění:

  • Čistěte vařič pouze vlhkým hadrem, nikdy ho neponořujte do vody.
  • Vždy ohřívejte pouze otevřené nádoby, protože uzavřené nádoby mohou při zahřívání explodovat.
  • Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný elektrický vařič
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články