Jak vařit na elektrickém vařiči
Elektrický vařič nabízí efektivní alternativu vaření v domovech a bytech, kde není instalovaný sporák.
Můžete ho také použít při cestování, kempování nebo zvláštních příležitostech, kdy je potřeba více prostoru k vaření, anebo když musíte vařit mimo obvyklé místo. Elektrické vařiče bývají spirálové, litinové, keramické a infračervené.
Co budete potřebovat:
Návod:
-
Postavte elektrický vařič na stabilní pevný povrch a zapojte ho do zásuvky.
-
Zmačkněte knoflík a otočte jím na požadovanou teplotu, anebo zvolte požadovanou teplotu na displeji, pokud Váš vařič nemá knoflík.
-
Postavte na vařič pánev s tlustým dnem a dejte do ní jídlo. Pokud se jídlo nepřipravuje dostatečně rychle, zvyšte teplotu.
-
Pokud budete vařit jídlo, které se připravuje delší dobu, nastavte správnou teplotu a nechte jídlo se vařit.
-
Když je jídlo hotové, otočte knoflíkem do polohy „vypnuto“, anebo zvolte „vypnuto“ na displeji.
Tipy a upozornění:
-
Elektrický vařit bude zřejmě zapínat a vypínat, aby si udržel nastavenou teplotu, nelekejte se proto, když se bude zdát, že se sám vypíná nebo zapíná.
-
Je dobré začít vyšší teplotou, aby se vařič zahřál, a pak ji snížit na vhodnou teplotu na vaření.
-
Po skončení vždy zkontrolujte, že je vařič vypnutý.
-
Nepokládejte zapnutý vařič na měkký nebo hořlavý povrch.
-
Nenechávejte vařič při vaření bez dozoru.
-
Dobře si při vaření usušte ruce předtím, než se budete dotýkat zásuvky.
-
Vařič vždy odpojte před tím, než ho budete přemísťovat nebo opravovat.
-
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný elektrický vařič
Autor: Martina Dvořáková