Jak vařit na elektrickém vařiči

Elektrický vařič nabízí efektivní alternativu vaření v domovech a bytech, kde není instalovaný sporák.

Můžete ho také použít při cestování, kempování nebo zvláštních příležitostech, kdy je potřeba více prostoru k vaření, anebo když musíte vařit mimo obvyklé místo. Elektrické vařiče bývají spirálové, litinové, keramické a infračervené.

Co budete potřebovat:

  • pánev s tlustým dnem

Návod:

  1. Postavte elektrický vařič na stabilní pevný povrch a zapojte ho do zásuvky.
  2. Zmačkněte knoflík a otočte jím na požadovanou teplotu, anebo zvolte požadovanou teplotu na displeji, pokud Váš vařič nemá knoflík.
  3. Postavte na vařič pánev s tlustým dnem a dejte do ní jídlo. Pokud se jídlo nepřipravuje dostatečně rychle, zvyšte teplotu.
  4. Pokud budete vařit jídlo, které se připravuje delší dobu, nastavte správnou teplotu a nechte jídlo se vařit.
  5. Když je jídlo hotové, otočte knoflíkem do polohy „vypnuto“, anebo zvolte „vypnuto“ na displeji.

Tipy a upozornění:

  • Elektrický vařit bude zřejmě zapínat a vypínat, aby si udržel nastavenou teplotu, nelekejte se proto, když se bude zdát, že se sám vypíná nebo zapíná.
  • Je dobré začít vyšší teplotou, aby se vařič zahřál, a pak ji snížit na vhodnou teplotu na vaření.
  • Po skončení vždy zkontrolujte, že je vařič vypnutý.
  • Nepokládejte zapnutý vařič na měkký nebo hořlavý povrch.
  • Nenechávejte vařič při vaření bez dozoru.
  • Dobře si při vaření usušte ruce předtím, než se budete dotýkat zásuvky.
  • Vařič vždy odpojte před tím, než ho budete přemísťovat nebo opravovat.
  • Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný elektrický vařič
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články