Různé typy kráječů

Ať už se jedná o cokoli, správný nástroj Vám ušetří čas, peníze a energii. Totéž platí i pro přípravu jídla, kdy kráječ na maso je skvělou investicí.

Ať už při použití doma nebo pro komerční účely. Při takové rozmanitosti potřeb a použití existuje velký výběr. Zde jsou tři základní kategorie kráječů na maso spolu s požadovanými prvky, které závisí na Vašich specifických požadavcích.

Malé a lehké.

Když koupíte maso vcelku místo toho, aby bylo předem nakrájené a zabalené, bez pochyby tím ušetříte peníze, a při jednoduchosti a pohodlí, které kráječ skýtá, můžete maso krájet doma na požadovanou tloušťku. Pokud hledáte něco malého a jednoduchého na každodenní používání ve Vaší kuchyni, můžete si pořídit buď ruční kráječ nebo jednoduchý elektrický kráječ, který se doporučuje pro jeho větší pohodlí.

Střední.

Pokud plánujete kráječ na maso používat často a na různé potraviny, nebo ho potřebujete při drobném podnikání (malá restaurace nebo rychlé občerstvení s chlebíčky), budete potřebovat něco kvalitnějšího a pevnějšího. Kráječe mají různé velikosti kotoučů a vozíků na potraviny, takže si vyberte takový, který bude odpovídat Vašim potřebám. Pokud máte v plánu používat kráječ často, užitečným prvkem, který se nachází v mnoha kráječích, je vestavěný brousek, který udržuje kotouč ostrý jako by byl nový. Pokud budete kráječ používat i na jiné potraviny než je maso, vyberte si takový, který dobře funguje na různé struktury krájených potravin.

Velké a těžké.

Kráječ na maso je také nedocenitelný při průmyslovém nebo komerčním využití, např. v lahůdkářstvích, v obchodech s potravinami a v restauracích, kde rychlá a efektivní příprava jídla je nanejvýš důležitá. Pro tento druh použití budete potřebovat větší, výkonnější a robustnější přístroj. Pro nejlepší výkon si vyberte kotouč vyrobený z nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Automatické kráječe jsou skvělé, protože Vám umožňují nastavit počet plátků za minutu. Udělají za Vás všechnu práci. Zatažitelný vozík na potraviny je také cenným prvkem, takže větší kusy masa už nepředstavují problémy.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný kuchyňský kráječ.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Základní části šicího stroje

Šicí stroje se liší podle značky a modelu, fungují však stejným způsobem a mají stejné základní...
více…

Typy šicích strojů

Šicí stroje se používají na sešívání látek pomocí nití. V roce 1846 patentoval E. Howe první funkční šicí...
více…

Problémy u šicích strojů

Howeovův vynález šicího stroje kolem roku 1845 byl nejprve považován za ohrožení pro krejčí a švadleny, uvádí...
více…

Jak kupovat šicí stroj

Šicí stroj je nutností, pokud plánujete doma šít v jakémkoli rozsahu. Práci zvládnete mnohem rychleji a...
více…

Jak se naučit základy práce se šicím strojem

Šití je příjemný koníček i činnost. Avšak stejně jako u kteréhokoli jiného nástroje či vybavení se musíte...
více…

Jak vybrat dobrý šicí stroj

Výběr správného šicího stroje vyžaduje udělat si čas na průzkum, aby pak vybraný stroj odpovídal Vašim...
více…

Jak vybrat šicí stroj

Výběr správného šicího stroje je důležitým prvním krokem, abyste pak doma mohly šít skvělé výrobky. Vhodný...
více…

Jak vyčistit šicí stroj

Šicí stroj stejně jako ostatní stroje vyžaduje pravidelnou údržbu, aby správně fungoval. Když se budete řídit...
více…

Jak opravit šicí stroj II.

Šicí stroj je mechanické zařízení sloužící k šití, které vydrží i velké množství šití během krátkého...
více…

Učíme se používat šicí stroj

Umět šít na šicím stroji je skvělá dovednost pro život. Nejenže ušetříte peníze tím, že si samy ušijete...
více…