Co je potřeba na pečení chleba v domácí pekárně?

Když dáte do domácí pekárny pár základních ingrediencí, můžete za méně než tři hodiny upéct bochník lahodného chleba doprovázený úžasnou vůní z kuchyně.

Začněte s klasickým bílým chlebem, který vyžaduje vodu, mouku na bílý chleba, cukr, sůl a kvasnice, a pak můžete přistoupit k vybranějším příchutím přidáním ovoce, exotického koření, ořechů, sýra i zeleniny, např. dýně, špenátu nebo mrkve. Některé recepty na domácí chléb jsou určené pro lidi se zdravotními problémy, např. s alergiemi. Existují také sváteční recepty nebo recepty pro zvláštní příležitosti.

Význam

Elektrické domácí pekárny ušetří spoustu času a vytvoří zdravý vynikající výsledek. Dalším faktorem je úspora, když zvážíte, kolik stojí bochník nekvalitního chleba v supermarketu. Snadné použití umožní uživateli nakombinovat suroviny v pekárně najednou, zavřít víko, zmačknout knoflík a jít pryč.

Typy

Jaký chleba v pekárně upečete, závisí pouze na tom, jakým se řídíte receptem. Například stoprocentní chléb z bílé pšenice vyžaduje med, melasu a čistou pšeničnou mouku. Bylinkový chléb vyžaduje pažitku, majoránku, tymián a bazalku. Třešňovo-pekanový chléb vyžaduje třešně, rozinky, slunečnicová semínka, pekanové ořechy, skořici a zázvor. Jiné druhy chleba vyžadují jablečné pyré, česnek nebo tvrdý sýr.

Časový rámec

Upečení chleba v domácí pekárně trvá dvě a půl hodiny až tři hodiny. Recepty se obvykle dělí na tři velikosti bochníku: malý, střední a velký. Požadovaná velikost bochníku určuje množství potřebných surovin. Na trhu existuje řada domácích pekáren, z nichž každá nabízí jiné prvky, které mohou mít vliv na dobu pečení.

Úvahy

Individuální chuť a preference určují, co všechno přidáte do domácí pekárny při přípravě chleba. Když se budete řídit receptem, pro dosažení úspěchu jsou důležité odpovídající a vyvážené suroviny. Řiďte se přesně návodem. Čím více budete mít zkušeností s domácí pekárnou, tím větší výběr chleba budete moct připravovat pro sebe i pro ostatní.

Výhody

Obyčejné suroviny se mohou v domácí pekárně proměnit v bochník vynikajícího chleba, a to i když jste začátečník. Bez fyzické námahy, hnětení, bezpočtu mís a pomůcek a s nepatrnými náklady proměníte pouhých pár surovin v bochník výborného lahodného chleba. Když bude chleba upečený, opatrně vyjměte kovovou nádobu z pekárny, obraťte ji, vyklopte chleba a nechejte ho na poličce vychladnout. Na krajíc si pak můžete dát trochu másla nebo marmelády.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


O domácích pekárnách

Domácí pekárny jsou spotřebiče specializované na přípravu těsta a pečení chleba, takže si v nich můžete...
více…

Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby. S domácí...
více…

Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…