Další použití domácí pekárny

Většinu celozrnných, kynutých i nekynutých chlebů a pečiva můžete od začátku do konce připravit v domácí pekárně.

Některé pečivo je nutné vytvarovat ručně a upéct v troubě s tím, že domácí pekárna provede pouze míchání surovin na těsto. Můžete v ní připravovat těsto na sušenky, na sladké pečivo i na korpus na koláč, které pak upečete v tradiční troubě. V domácí pekárně však můžete připravit i jiné potraviny, např. marmelády nebo sekanou.

Sušenky a řezy

V domácí pekárně v programu MÍCHÁNÍ můžete připravit těsto na sušenky (s čokoládou, arašídovým máslem nebo s cukrem), na cereální sušenky nebo na nekynuté pečivo. Těsto v nádobě nechejte vychladit v ledničce, pokud to bude nutné, a pak z něj vytvarujte sušenky. Když nebude potřeba chlazení, nabírejte těsto lžičkou z nádoby a dávejte na plechy, na kterých pak sušenky upečete v troubě.
V domácí pekárně můžete také připravit těsto na různé řezy. Nádobu pak rychle a opatrně vyjměte z pekárny a vyklopte na připravený plech na pečení. Těsto z nádoby vyškrabejte a rovnoměrně rozprostřete předtím, než je dáte péct do trouby.

Korpus na koláč a pečivo

V domácí pekárně v programu MÍCHÁNÍ připravte těsto na korpus na koláč. Ztužený tuk a vodu nechejte vychladit v ledničce předtím, než ho dáte do nádoby pekárny. Ledovou vodu přilévejte opatrně a promíchávejte přitom ostatní suroviny. Když se směs spojí, vypněte míchání. Vyjměte těsto, zabalte ho do fólie nebo do voskovaného papíru, nechejte vychladit a teprve pak rozviňte. Stejným způsobem připravujte korpusy na dort.
V nádobě pekárny namíchejte a nechejte odstát těsto na pizzu. Pak ho vyjměte, vytvarujte a vytvořte jednotlivé pizzy. Listové těsto a lehké francouzské těsto připravte ze surovin, které budou mít pokojovou teplotu. Použijte při tom program MÍCHÁNÍ a těsto z nádoby vyklopte přímo do pečící nádoby, ve které ho budete péct v troubě. Kynuté těsto s kvasnicemi připravujte ze surovin, které budou mít pokojovou teplotu. Studené máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte vodu teplou 40-46 °C. Namíchané těsto přendejte do mísy, kterou dáte do ledničky. Zchlazené těsto s kvasnicemi kyne pomalu, na rozdíl od těsta na chleba.

Marmeláda a želé

Použijte program MARMELÁDA, pokud ho máte na Vaší pekárně. Podle receptu dejte do nádoby ovoce rozmixované na kaši nebo měkké ovoce spolu s cukrem a pektinem. Pokud nemáte program MARMELÁDA, zapněte program MÍCHÁNÍ na 2-3 minuty a pak PEČENÍ na hodinu. Stejným způsobem můžete připravit také ovocné želé. Ve většině pekáren takto připravíte dva a půl šálku marmelády.

Sekaná

Namíchejte směs na sekanou ručně a pak ji dejte do nádoby, ze které jste předtím vyjmuli míchací lopatky. Na sekanou o váze 1 kg nastavte čas pečení 1 hodinu a 10 minut. Až pekárna zchladne, vyjměte sekanou, stejně jako v případě chleba. Na sekanou používejte pouze libové maso a slijte tuk předtím, než sekanou vyndáte z pečící nádoby.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby. S domácí...
více…

Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…

Péče o domácí pekárnu

Mnoho lidí rádo peče domácí chleba a investuje proto do domácí pekárny (chlebovače). Domácí pekárny bývají...
více…