Další použití domácí pekárny
Většinu celozrnných, kynutých i nekynutých chlebů a pečiva můžete od začátku do konce připravit v domácí pekárně.
Některé pečivo je nutné vytvarovat ručně a upéct v troubě s tím, že domácí pekárna provede pouze míchání surovin na těsto. Můžete v ní připravovat těsto na sušenky, na sladké pečivo i na korpus na koláč, které pak upečete v tradiční troubě. V domácí pekárně však můžete připravit i jiné potraviny, např. marmelády nebo sekanou.
Sušenky a řezy
V domácí pekárně v programu MÍCHÁNÍ můžete připravit těsto na sušenky (s čokoládou, arašídovým máslem nebo s cukrem), na cereální sušenky nebo na nekynuté pečivo. Těsto v nádobě nechejte vychladit v ledničce, pokud to bude nutné, a pak z něj vytvarujte sušenky. Když nebude potřeba chlazení, nabírejte těsto lžičkou z nádoby a dávejte na plechy, na kterých pak sušenky upečete v troubě.
V domácí pekárně můžete také připravit těsto na různé řezy. Nádobu pak rychle a opatrně vyjměte z pekárny a vyklopte na připravený plech na pečení. Těsto z nádoby vyškrabejte a rovnoměrně rozprostřete předtím, než je dáte péct do trouby.
Korpus na koláč a pečivo
V domácí pekárně v programu MÍCHÁNÍ připravte těsto na korpus na koláč. Ztužený tuk a vodu nechejte vychladit v ledničce předtím, než ho dáte do nádoby pekárny. Ledovou vodu přilévejte opatrně a promíchávejte přitom ostatní suroviny. Když se směs spojí, vypněte míchání. Vyjměte těsto, zabalte ho do fólie nebo do voskovaného papíru, nechejte vychladit a teprve pak rozviňte. Stejným způsobem připravujte korpusy na dort.
V nádobě pekárny namíchejte a nechejte odstát těsto na pizzu. Pak ho vyjměte, vytvarujte a vytvořte jednotlivé pizzy. Listové těsto a lehké francouzské těsto připravte ze surovin, které budou mít pokojovou teplotu. Použijte při tom program MÍCHÁNÍ a těsto z nádoby vyklopte přímo do pečící nádoby, ve které ho budete péct v troubě. Kynuté těsto s kvasnicemi připravujte ze surovin, které budou mít pokojovou teplotu. Studené máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte vodu teplou 40-46 °C. Namíchané těsto přendejte do mísy, kterou dáte do ledničky. Zchlazené těsto s kvasnicemi kyne pomalu, na rozdíl od těsta na chleba.
Marmeláda a želé
Použijte program MARMELÁDA, pokud ho máte na Vaší pekárně. Podle receptu dejte do nádoby ovoce rozmixované na kaši nebo měkké ovoce spolu s cukrem a pektinem. Pokud nemáte program MARMELÁDA, zapněte program MÍCHÁNÍ na 2-3 minuty a pak PEČENÍ na hodinu. Stejným způsobem můžete připravit také ovocné želé. Ve většině pekáren takto připravíte dva a půl šálku marmelády.
Sekaná
Namíchejte směs na sekanou ručně a pak ji dejte do nádoby, ze které jste předtím vyjmuli míchací lopatky. Na sekanou o váze 1 kg nastavte čas pečení 1 hodinu a 10 minut. Až pekárna zchladne, vyjměte sekanou, stejně jako v případě chleba. Na sekanou používejte pouze libové maso a slijte tuk předtím, než sekanou vyndáte z pečící nádoby.