Elektrická sušička odstraňuje z potravin vodu, a tím je konzervuje. Bez vody a vlhkosti v nich nemohou růst bakterie, plísně nebo kvasinky.
Sušičky mívají různé velikosti a typy, aby splnily Vaše specifické potřeby.
Sušičky můžete použít na sušení ovoce, zeleniny, bylinek, masa, křížal a dokonce i květin. Některé modely můžete použít i na výrobu jogurtů (tj. jako jogurtovače), kynutí chleba a změknutí másla.
Většinu modelů můžete postavit na pracovní desku, ale existují i větší samostatně stojící modely.
Metody sušení u elektrických sušiček zahrnují použití ventilátoru připevněného naspodu k základně nebo na zadní straně sušičky. Konvekční sušičky ventilátor nemají.
Některé sušičky mají tácky, které se skládají na sebe, a jiné mají vyjímatelné regály. Při sušení je důležité, že tácky či regály rotují, protože to umožňuje rovnoměrné sušení.
Existují také doplňky a pomůcky k sušičkám, např. pomůcky na sušení masa, náhradní síta a knihy receptů.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu