Jak čistit komerční gril
Komerční grily se často používají v restauracích a jiných zařízeních, kde se griluje.
Protože se komerční grily obvykle využívají častěji a připravuje se na nich více jídla než na domácích grilech, ušpiní se a zanesou mastnotou a zbytky jídla rychleji. Vyčištění komerčního grilu zahrnuje dobu namáčení v čisticím roztoku a vydrhnutí. Při jeho čištění můžete ušetřit peníze a zlepšit se v čištění spotřebičů.
Co budete potřebovat:
-
měkký kartáč
-
mísu
-
vodu
-
tekutý čistič na grily
-
měkkou houbu
-
staré utěrky
Návod:
-
Gril zapněte, nechejte zahřát a pak ho znovu vypněte. Nechejte gril vychládat a hlídejte, dokud bude ještě teplý, ne však horký na dotek. Zbytky jídla a mastnota lépe pustí, pokud bude gril ještě teplý.
-
Vydrhněte rošt grilu měkkým kartáčem. Čistěte ho ve směru příček a drhněte silně, abyste odstranili mastnotu a připečené zbytky. Mezi drhnutím kartáč občas namočte v míse s teplou vodou. Když vyčistíte mastnotu a připečené jídlo, nechejte rošt zcela vychladnout.
-
Vyjměte rošt z grilu a namočte ho na 15-20 minut do horké vody s čističem na grily nebo s jemným čisticím prostředkem. Použijte dostatek vody, aby byl rošt zcela ponořený. Řiďte se návodem na čisticím prostředku a použijte ho správné množství.
-
Zatímco se gril bude namáčet, naneste houbou malé množství čističe na spodní část grilu a vydrhněte ji, pokud je to možné. Během drhnutí občas namáčejte houbu v míse s teplou vodou.
-
Houbou vydrhněte rošt ve vodě a odstraňte z něj mastnotu.
-
Utěrkou osušte rošt a spodek grilu do sucha.
Tipy a upozornění:
-
Na čištění grilu nepoužívejte drátěnku nebo jiné abrazivní čističe, mohli byste gril poškodit.
-
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat nejlepší gril
Autor: Lenka Kostková