Jak čistit komerční gril

Komerční grily se často používají v restauracích a jiných zařízeních, kde se griluje.

Protože se komerční grily obvykle využívají častěji a připravuje se na nich více jídla než na domácích grilech, ušpiní se a zanesou mastnotou a zbytky jídla rychleji. Vyčištění komerčního grilu zahrnuje dobu namáčení v čisticím roztoku a vydrhnutí. Při jeho čištění můžete ušetřit peníze a zlepšit se v čištění spotřebičů.

Co budete potřebovat:

  • měkký kartáč
  • mísu
  • vodu
  • tekutý čistič na grily
  • měkkou houbu
  • staré utěrky

Návod:

  1. Gril zapněte, nechejte zahřát a pak ho znovu vypněte. Nechejte gril vychládat a hlídejte, dokud bude ještě teplý, ne však horký na dotek. Zbytky jídla a mastnota lépe pustí, pokud bude gril ještě teplý.
  2. Vydrhněte rošt grilu měkkým kartáčem. Čistěte ho ve směru příček a drhněte silně, abyste odstranili mastnotu a připečené zbytky. Mezi drhnutím kartáč občas namočte v míse s teplou vodou. Když vyčistíte mastnotu a připečené jídlo, nechejte rošt zcela vychladnout.
  3. Vyjměte rošt z grilu a namočte ho na 15-20 minut do horké vody s čističem na grily nebo s jemným čisticím prostředkem. Použijte dostatek vody, aby byl rošt zcela ponořený. Řiďte se návodem na čisticím prostředku a použijte ho správné množství.
  4. Zatímco se gril bude namáčet, naneste houbou malé množství čističe na spodní část grilu a vydrhněte ji, pokud je to možné. Během drhnutí občas namáčejte houbu v míse s teplou vodou.
  5. Houbou vydrhněte rošt ve vodě a odstraňte z něj mastnotu.
  6. Utěrkou osušte rošt a spodek grilu do sucha.

Tipy a upozornění:

  • Na čištění grilu nepoužívejte drátěnku nebo jiné abrazivní čističe, mohli byste gril poškodit.
  • Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat nejlepší gril
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články