Jak čistit komerční nerezový gril
Nerezové grily vyžadují správné čištění, abyste ochránili jejich povrch. Každodenní používání komerčních grilů v restauracích vyžaduje jejich časté čištění.
Nemusíte si na to kupovat čisticí prostředky, postačí Vám ty, co najdete ve spíži. Když na grilu objevíte skvrnu nebo něco rozlitého, odstraňte ji co nejrychleji, protože později by to bylo obtížnější.
Co budete potřebovat:
-
velkou nádobu
-
tekutý prostředek na nádobí
-
hadr na mytí
-
neabrazivní houbu
-
plastovou škrabku na barvu
-
jedlou sodu
-
světlý ocet
-
měkký kartáč
-
utěrku
Návod:
-
Do velké nádoby nalijte asi litr horké vody a přidejte 3 kapky prostředku na nádobí.
-
Namočte ve vodě hadr nebo neabrazivní houbu. Vymačkejte přebytečnou vodu a otřete povrch nerezového grilu. Odstraňte z něj mastnotu a špínu.
-
Plastovou škrabkou na barvu oškrabejte připečené zbytky jídla a mastnoty. Zbytky otřete.
-
Odolné skvrny odstraňte směsí jedlé sody s octem nebo vodou ve stejném poměru. Naneste pastu na skvrnu a měkkým kartáčem ji vetřete do skvrny. Nechejte 15 minut působit a pak setřete čistým hadrem.
-
Nerezový gril pak osušte utěrkou.
Tipy a upozornění:
-
Na nerezový gril nepoužívejte abrazivní čističe, protože byste poškrábali jeho povrch.
-
Nikdy na něj nepoužívejte čisticí prostředky obsahující chlor, protože byste tím zničili jeho povrch.
-
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat nejlepší gril
Autor: Martina Dvořáková