Jak co nejlépe využít domácí pekárnu

Domácí pekárny slouží k přípravě těsta a pečení chleba, ale můžete je použít také na mnoho dalších věcí.

Pekárny nejen šetří čas, ale také ochrání uživatele, aby si neulepil ruce od těsta. Takže vytáhněte svoji domácí pekárnu a připravte si v ní domácí chleba nebo jiné pochoutky. Zde se dozvíte, jak domácí pekárnu co nejlépe využít.

Návod:

  1. V domácí pekárně můžete připravit a uhníst mj. těsto na francouzský chléb, buchty, šneky, croissanty, koblihy nebo na pizzu. Některé pekárny mají program pouze na přípravu těsta, a pokud ho Vaše pekárna nemá, nezapomeňte ji vypnout, když bude těsto uhnětené.
  2. Vyjměte těsto a vytvarujte z něj to, co se chytáte péct, nechejte nakynout a pak upečte nebo usmažte.
  3. V domácí pekárně můžete připravit těsto na domácí sušenky, pak je lžičkou nanést na plech a upéct v troubě.
  4. Pokud má Vaše pekárna program na přípravu marmelád, můžete v ní také připravovat marmelády.
  5. V pekárně můžete obvykle rovněž připravovat dušený rýžový pilaf. Řiďte se přitom návodem přiloženým k pekárně, avšak neproplachujte rýži přímo v nádobě na pečení, protože byste tím zničili její nepřilnavý povrch.
  6. V nejkvalitnějších pekárnách můžete připravovat i sekanou, řiďte se přitom návodem výrobce.
  7. Můžete připravit také koláče, např. banánový, jablečný nebo mrkvový. Suroviny smíchejte a zpracujte  v míse. Z pekárny vyjměte lopatky a vyložte nádobu pergamenovým papírem, do ní pak dejte těsto. Nastavte program pouze pro pečení a k celkové době přidejte 5 minut.

Tipy a upozornění:

  • Vnitřek nádoby na pečení pouze vytírejte vlhkým hadrem, neponořujte ji do vody, protože tím byste ji mohli nenávratně poškodit.
  • Nechejte upečený chleba krátce vychládat předtím, než otevřete dvířka pekárny, a při otvírání buďte opatrní, protože stále může vyjít horká pára. Horkou nádobu s chlebem vyjímejte pomocí chňapek.
  • Když připravujete marmeládu nebo rýži, otvírejte dvířka pekárny opatrně, protože tím vypustíte horkou páru.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


O domácích pekárnách

Domácí pekárny jsou spotřebiče specializované na přípravu těsta a pečení chleba, takže si v nich můžete...
více…

Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby. S domácí...
více…

Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…