Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí

Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být vkládány v určeném sledu, nemůžete je do pečicí nádoby libovolně naházet. Obvykle se dávají nejprve tekutiny a na ně pevné suroviny, přesné pořadí však závisí na obsahu a na konkrétním receptu. Existují také předem připravené směsi na chleba v sáčcích, ve kterých je už smíchaná mouka a sušené kvasnice, což velmi zjednoduší už tak jednoduchý postup. Důležité při tom je, aby kvasnice a voda zůstaly oddělené, protože voda kvasnice aktivuje.

Aktivace

Domácí pekárny mívají v pečicí nádobě hnětací lopatky či hák. Když nádobu naplníte surovinami, vložíte ji do pekárny a pekárnu zapnete, nádoba se mírně zahřeje a lopatky uhnětou suroviny na těsto. Tomuto kroku se říká aktivace.

Pečení

Když bude aktivace u konce, pekárna začne péct. Všechny úkony provede automaticky, od nastavení teploty při pečení až po průběh samotného pečení za pomoci časovače.

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články