Jak funguje mixér

Proč používat mixér?

Mixéry mají v kuchyni mnoho využití a vyrábějí se v různých velikostech a barvách. Používají se na přípravu mléčných koktejlů a smoothie, ovocných a zeleninových kaší, omáček a dresinků a k drcení ledu. Existuje mixér pro každý rozpočet i potřeby.

Jak funguje.

Mixér se skládá z plastové nebo skleněné nádoby, která se zapojí do základny. Nádoba má víko opatřené gumovým těsněním, které brání tomu, aby potraviny při mixování nevystříkly. Základna obsahuje motor propojený s čepelemi, které vykonávají rozmělňování, sekání nebo drcení. Když mixér zapnete do zásuvky a naplníte požadovanými surovinami, zmačknete nebo otočíte knoflíkem a zvolíte tak rychlost a typ rotace čepelí. Čepel bývá vyrobena ze dvou nebo čtyř velmi ostrých hrotů z nerezové oceli, které se rychle otáčejí. Když je mixér naplněný surovinami, čepele krájejí, rozmělňují a drtí všechno, co s nimi přijde do kontaktu.

Použití.

Mixér funguje, jen když ho správně používáte a když o něj pečujete. Před zapnutím musí být nádoba těsně zapojená do základny, víčko přitlačené a základna musí stát na rovném povrchu. Vždy byste si měli dávat pozor v okolí nerezových čepelí. Aby mixér správně fungoval, do nádoby byste měli dávat jen vhodné potraviny a v malých množstvích.

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články