Jak koupit parní hrnec

Lidé se dnes snaží jíst zdravěji. Obvykle platí, že když lidé jedí zdravěji, začnou lépe vařit.

Jedním z nejlepších spotřebičů z hlediska zachování živin v potravinách je parní hrnec nebo napařovač na zeleninu. Chuť jídla se v něm udrží spolu s křehkostí a s barvou. Je obtížné určit, který parní hrnec nebo napařovač je pro Vás nejvhodnější. Některé klíčové body najdete zde.

Návod:

  1. Určete, jaké jídlo budete v parním hrnci připravovat. Do parních hrnců se nejčastěji dává zelenina, napařování je skvělou metodou vaření také u rýže, masa nebo ryb. Některé parní hrnce mají také zvláštní košík na ochucovací ingredience, jako jsou bylinky a koření.
  2. Zvažte, kolik místa máte v kuchyni. Jednoduché napařovače (pařáky) mají podobu košíku, který se umístí do pánve nebo do hrnce, který postavíte na sporák, zatímco komplexní parní hrnce jsou samostatným spotřebičem, který má několik pater nádob na přípravu více potravin zároveň. Některé součásti parního hrnce se dají použít i na jiný účel, např. na fondue nebo na rozpouštění čokolády.
  3. Kupte si parní hrnec s časovačem nebo s displejem, abyste mohli sledovat dobu vaření. Příprava jídla v parním hrnci je snadná, ale jistě nechcete, aby se v něm jídlo převařilo. Praktickým prvkem je automatické vypínání a ohřev jídla, který zajistí, že se voda v parním hrnci nevyvaří, avšak jídlo se udrží teplé. Je také dobré mít parní hrnec s průhlednými součástmi, abyste mohli sledovat hladinu zbylé vody.
  4. Vyberte si parní hrnec, který má součásti s nepřilnavým povrchem vhodným i do myček nádobí. Čištění pak bude snadné a rychlé.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak připravit v páře zeleninu pro dětskou stravu

Příprava zeleniny na dětskou stravu v páře je nejlepším způsobem přípravy zeleniny, co se týče uchování...
více…

Jak používat kombinovaný parní hrnec

Ušetřete místo ve Vaší kuchyni použitím kombinovaného nádobí. Kombinovaný hrnec s parní vložkou Vám umožní...
více…

Klady a zápory parních hrnců

Parní hrnce připravují potraviny pomocí vlhkého horka. Parní hrnce sahají od elektrických s jednou nádobou až po...
více…

Návod k parnímu hrnci

Parní hrnce nabízejí metodu zdravého vaření, která umožňuje, aby si zelenina a maso udržely přirozené živiny a...
více…

Jak vybrat nejvhodnější parní hrnec na rýži

Parní hrnec na rýži je skvělým spotřebičem pro různé lidi s různými potřebami. Ocení ho jak studenti, kteří...
více…

Domácí napařovače

Příprava jídla v páře je základní metodou vaření a znamená vystavení jídla páře vytvořené vařící vodou....
více…

Doba přípravy jídel v parním hrnci

Použití parního hrnce nebo napařovače je zdravou metodou přípravy ryb, kuřete nebo zeleniny. Napařovač funguje...
více…

Základní části šicího stroje

Šicí stroje se liší podle značky a modelu, fungují však stejným způsobem a mají stejné základní...
více…

Typy šicích strojů

Šicí stroje se používají na sešívání látek pomocí nití. V roce 1846 patentoval E. Howe první funkční šicí...
více…

Problémy u šicích strojů

Howeovův vynález šicího stroje kolem roku 1845 byl nejprve považován za ohrožení pro krejčí a švadleny, uvádí...
více…