Jak nabrousit čepele mixéru
U mixérů používaných na drcení ledu a jiných tvrdých materiálů se časem opotřebují okraje čepelí.
Když přístroj přestane pracovat tak, jak by měl, ušetřete si výdaje za nový a jednoduše nabruste čepele. Trvá to jen několik minut a výrazně se tím zlepší funkčnost používaného mixéru. Bude pak znovu snadno a rychle sekat, mixovat a rozmělňovat.
Co budete potřebovat:
-
brusný kotouč
-
tekoucí vodu
-
silné rukavice
-
přípravek na nádobí
-
houbu
Návod:
-
Zvedněte skleněný nebo plastový džbán (nádobu) z odpojené základy mixéru a odšroubujte spodní část. Vyjměte čepele a těsnění.
-
Přejeďte každou čepelí po brusném kotouči v 10-15 stupňovém úhlu pod tekoucí studenou vodou pět až šestkrát po každé straně. Používejte silné rukavice, abyste se o nabroušené čepele nepořezali. Přírodní i umělé brusné kotouče jsou tvrdé a mají drsný povrch; jsou k dostání v železářstvích nebo obchodních domech pro kutily.
-
Vyčistěte nabroušené čepele horkou vodou s čisticím prostředkem a houbou setřete kovové piliny.
-
Vraťte čepele a těsnění na místo naspodu nádoby v pořadí, v jakém byly.
Tipy a upozornění:
-
Nabruste čepele, kdykoli si všimnete poklesu výkonu mixéru.
-
Pokud mixér právě nepoužíváte, odpojte ho ze zásuvky. Tím předejdete případné nehodě a ušetříte výdaje za energii.
Autor: Lenka Kostková