Jak nabrousit čepele mixéru

U mixérů používaných na drcení ledu a jiných tvrdých materiálů se časem opotřebují okraje čepelí.

Když přístroj přestane pracovat tak, jak by měl, ušetřete si výdaje za nový a jednoduše nabruste čepele. Trvá to jen několik minut a výrazně se tím zlepší funkčnost používaného mixéru. Bude pak znovu snadno a rychle sekat, mixovat a rozmělňovat.

Co budete potřebovat:

  • brusný kotouč
  • tekoucí vodu
  • silné rukavice
  • přípravek na nádobí
  • houbu

Návod:

  1. Zvedněte skleněný nebo plastový džbán (nádobu) z odpojené základy mixéru a odšroubujte spodní část. Vyjměte čepele a těsnění. 
  2. Přejeďte každou čepelí po brusném kotouči v 10-15 stupňovém úhlu pod tekoucí studenou vodou pět až šestkrát po každé straně. Používejte silné rukavice, abyste se o nabroušené čepele nepořezali. Přírodní i umělé brusné kotouče jsou tvrdé a mají drsný povrch; jsou k dostání v železářstvích nebo obchodních domech pro kutily.
  3. Vyčistěte nabroušené čepele horkou vodou s čisticím prostředkem a houbou setřete kovové piliny.
  4. Vraťte čepele a těsnění na místo naspodu nádoby v pořadí, v jakém byly.

Tipy a upozornění:

  • Nabruste čepele, kdykoli si všimnete poklesu výkonu mixéru.
  • Pokud mixér právě nepoužíváte, odpojte ho ze zásuvky. Tím předejdete případné nehodě a ušetříte výdaje za energii.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články