Jak nabrousit čepele mixéru
    
	
	U mixérů používaných na drcení ledu a jiných tvrdých materiálů se časem opotřebují okraje čepelí.
    
    
	
	Když přístroj přestane pracovat tak, jak by měl, ušetřete si výdaje za nový a jednoduše nabruste čepele. Trvá to jen několik minut a výrazně se tím zlepší funkčnost používaného mixéru. Bude pak znovu snadno a rychle sekat, mixovat a rozmělňovat.
	Co budete potřebovat:
	- 
		brusný kotouč
 
	- 
		tekoucí vodu
 
	- 
		silné rukavice
 
	- 
		přípravek na nádobí
 
	- 
		houbu
 
	Návod:
	- 
		Zvedněte skleněný nebo plastový džbán (nádobu) z odpojené základy mixéru a odšroubujte spodní část. Vyjměte čepele a těsnění. 
 
	- 
		Přejeďte každou čepelí po brusném kotouči v 10-15 stupňovém úhlu pod tekoucí studenou vodou pět až šestkrát po každé straně. Používejte silné rukavice, abyste se o nabroušené čepele nepořezali. Přírodní i umělé brusné kotouče jsou tvrdé a mají drsný povrch; jsou k dostání v železářstvích nebo obchodních domech pro kutily.
 
	- 
		Vyčistěte nabroušené čepele horkou vodou s čisticím prostředkem a houbou setřete kovové piliny.
 
	- 
		Vraťte čepele a těsnění na místo naspodu nádoby v pořadí, v jakém byly.
 
	Tipy a upozornění:
	- 
		Nabruste čepele, kdykoli si všimnete poklesu výkonu mixéru.
 
	- 
		Pokud mixér právě nepoužíváte, odpojte ho ze zásuvky. Tím předejdete případné nehodě a ušetříte výdaje za energii.
 
    
	
      
    
    	Autor: Lenka Kostková