Jak namlet hovězí, vepřové nebo drůbeží maso

Místo abyste museli uvažovat, jaké části jakého zvířete byly namlety do masa, které jste koupili v supermarketu, můžete použít mlýnek na maso nebo kuchyňský robot a namlet si maso sami.

Při přípravě mletého masa tak zcela budete mít kontrolu nad jeho obsahem a předejdete zklamáním, která Vám může přinést koupené mleté maso. Sami si vyberete kusy masa, které použijete, což zároveň ovlivní obsah tuku v namletém mase. Hovězí, vepřové i drůbeží maso můžete mlet stejným způsobem a namleté maso pak při vaření použít místo kupovaného.

Co budete potřebovat:

  • hovězí, vepřové nebo drůbeží maso
  • mlýnek na maso nebo kuchyňský robot s mlecím příslušenstvím

Návod:

  1. Z masa odstraňte kosti a nakrájejte ho na stejnoměrné kostky nebo kousky.
  2. Vytáhněte z masa všechny viditelné šlachy, obzvlášť z drůbežího. 
  3. Před mletím dejte maso na 10-15 minut do mrazáku, aby se v mlýnku neproměnilo v kaši.
  4. Vložte maso do mísy kuchyňského robotu a několikrát krátce zmačkněte „pulse“, dokud nedosáhnete správné struktury. V případě mlýnku vkládejte maso nahoře do plnícího otvoru. 
  5. Namleté maso ihned použijte na vaření.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články