Místo abyste museli uvažovat, jaké části jakého zvířete byly namlety do masa, které jste koupili v supermarketu, můžete použít mlýnek na maso nebo kuchyňský robot a namlet si maso sami.
Při přípravě mletého masa tak zcela budete mít kontrolu nad jeho obsahem a předejdete zklamáním, která Vám může přinést koupené mleté maso. Sami si vyberete kusy masa, které použijete, což zároveň ovlivní obsah tuku v namletém mase. Hovězí, vepřové i drůbeží maso můžete mlet stejným způsobem a namleté maso pak při vaření použít místo kupovaného.
Co budete potřebovat:
hovězí, vepřové nebo drůbeží maso
mlýnek na maso nebo kuchyňský robot s mlecím příslušenstvím
Návod:
Z masa odstraňte kosti a nakrájejte ho na stejnoměrné kostky nebo kousky.
Vytáhněte z masa všechny viditelné šlachy, obzvlášť z drůbežího.
Před mletím dejte maso na 10-15 minut do mrazáku, aby se v mlýnku neproměnilo v kaši.
Vložte maso do mísy kuchyňského robotu a několikrát krátce zmačkněte „pulse“, dokud nedosáhnete správné struktury. V případě mlýnku vkládejte maso nahoře do plnícího otvoru.
Namleté maso ihned použijte na vaření.
Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte jej sdílet... Děkujeme.