Místo abyste museli uvažovat, jaké části jakého zvířete byly namlety do masa, které jste koupili v supermarketu, můžete použít mlýnek na maso nebo kuchyňský robot a namlet si maso sami.
Při přípravě mletého masa tak zcela budete mít kontrolu nad jeho obsahem a předejdete zklamáním, která Vám může přinést koupené mleté maso. Sami si vyberete kusy masa, které použijete, což zároveň ovlivní obsah tuku v namletém mase. Hovězí, vepřové i drůbeží maso můžete mlet stejným způsobem a namleté maso pak při vaření použít místo kupovaného.
Co budete potřebovat:
hovězí, vepřové nebo drůbeží maso
mlýnek na maso nebo kuchyňský robot s mlecím příslušenstvím
Návod:
Z masa odstraňte kosti a nakrájejte ho na stejnoměrné kostky nebo kousky.
Vytáhněte z masa všechny viditelné šlachy, obzvlášť z drůbežího.
Před mletím dejte maso na 10-15 minut do mrazáku, aby se v mlýnku neproměnilo v kaši.
Vložte maso do mísy kuchyňského robotu a několikrát krátce zmačkněte „pulse“, dokud nedosáhnete správné struktury. V případě mlýnku vkládejte maso nahoře do plnícího otvoru.
Namleté maso ihned použijte na vaření.
Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte jej sdílet... Děkujeme.
Největší showroomy podlahových krytin po celé ČR. Velký výběr vinylových podlah od renomovaných výrobců. Desítky dřevěných a kamenných vzorů s doporučeným podlahářem. Fórum podlah první nezávislý podlahářský web nabitý praktickými a odbornými informacemi. | Vinylové podlahy se vyrábějí ve formě samostatných lamel určených k celoplošnému lepení k podkladu, nebo k položení plovoucím způsobem. Dlouhá životnost, příjemný došlap a vysoká kvalita. |