Jak odhalit a vyřešit problémy s vakuovačkou
Vakuovačky nabízejí způsob, jak předejít plýtvání potravinami. Syrové potraviny i hotová jídla můžete uzavřít a uskladnit, aniž byste se báli, že oschnou nebo se zkazí.
Může se však stát, že vakuovačka přestane odsávat vzduch a/nebo uzavírat sáčky nebo že sáčky nebudou těsnit. Pokud k tomu začne docházet, znamená to nejspíš, že jste si koupili vadný výrobek. Ale nevzdávejte se, aniž byste se pokusili problém vyřešit.
Co budete potřebovat:
-
vakuovačku
-
vakuovací sáčky
-
vakuovací nádoby
Návod:
-
Zkontrolujte maličkosti: jestli je vakuovačka zapojená do funkční zásuvky, jestli jste správně sklopili víko na vakuovací sáček a jestli jsou západky po stranách vakuovačky zavřené. Pokud by nebyly zavřené, vakuovačka nebude fungovat.
-
Sáček vkládejte správně. Měl by ležet naplocho na pracovní desce před vakuovačkou; pokud však visí přes okraj, nebude z něj moct vakuovačka dobře odsát vzduch. Pokud budete vakuovat více sáčků za sebou, počkejte vždy 20 sekund mezi jednotlivými sáčky, aby mohla vakuovačka vychladnout, jinak by mohla sáčky roztavit.
-
Podívejte se, jestli v sáčku nejsou díry. Pokud si nejste jistí, ponořte uzavřený sáček do vody. Pokud je sáček vadný, budou z něj unikat bublinky. Pokud jste uzavřeli sáček s potravinami a až pak se do něj dostal vzduch, zkontrolujte, jestli se ve sváru nezachytil kousek jídla, který by porušil vakuum. Pokud je sáček v pořádku, problém může být ve vakuovačce.
Autor: Lenka Kostková