Jak odhalit a vyřešit problémy s vakuovačkou

Vakuovačky nabízejí způsob, jak předejít plýtvání potravinami. Syrové potraviny i hotová jídla můžete uzavřít a uskladnit, aniž byste se báli, že oschnou nebo se zkazí.

Může se však stát, že vakuovačka přestane odsávat vzduch a/nebo uzavírat sáčky nebo že sáčky nebudou těsnit. Pokud k tomu začne docházet, znamená to nejspíš, že jste si koupili vadný výrobek. Ale nevzdávejte se, aniž byste se pokusili problém vyřešit.

Co budete potřebovat:

  • vakuovačku
  • vakuovací sáčky
  • vakuovací nádoby

Návod:

  1. Zkontrolujte maličkosti: jestli je vakuovačka zapojená do funkční zásuvky, jestli jste správně sklopili víko na vakuovací sáček a jestli jsou západky po stranách vakuovačky zavřené. Pokud by nebyly zavřené, vakuovačka nebude fungovat. 
  2. Sáček vkládejte správně. Měl by ležet naplocho na pracovní desce před vakuovačkou; pokud však visí přes okraj, nebude z něj moct vakuovačka dobře odsát vzduch. Pokud budete vakuovat více sáčků za sebou, počkejte vždy 20 sekund mezi jednotlivými sáčky, aby mohla vakuovačka vychladnout, jinak by mohla sáčky roztavit.
  3. Podívejte se, jestli v sáčku nejsou díry. Pokud si nejste jistí, ponořte uzavřený sáček do vody. Pokud je sáček vadný, budou z něj unikat bublinky. Pokud jste uzavřeli sáček s potravinami a až pak se do něj dostal vzduch, zkontrolujte, jestli se ve sváru nezachytil kousek jídla, který by porušil vakuum. Pokud je sáček v pořádku, problém může být ve vakuovačce.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články