Jak pečovat o rychlovarnou konvici

Vodní kámen se usazuje v elektrické konvici, když dlouhodobě používáte tvrdou vodu. Ta obsahuje minerály, které se usazují a tvrdnou na vnitřních stěnách konvice.

Tyto usazeniny způsobují změnu zbarvení vnitřku konvice a mají vliv na její celkový výkon. Existují chemické odvápňovače, které efektivně odstraní z konvice usazeniny a vodní kámen, anebo je vhodnou alternativou světlý ocet. Ocet uvolní vodní kámen a neutralizuje pachy typické pro tvrdou vodu.

Co budete potřebovat:

  • odvápňovač
  • měkký hadr
  • měkký kartáček
  • světlý ocet

Návod:

Odvápňovač.

  1. Do vychladlé konvice nasypte celý sáček odvápňovače. Naplňte ji do poloviny vlažnou vodou.
  2. Postavte konvici na její základnu a zapojte do zásuvky.
  3. Když voda začne vařit, sundejte konvici ze základny. Vodu z ní pomalu vylijte do dřezu.
  4. Vypláchněte konvici horkou vodou. Osušte vnitřek konvice suchým hadrem, abyste předešli vytvoření skvrn od tvrdé vody.

Ocet.

  1. Do vychladlé konvice nalijte šálek světlého octa.
  2. Postavte konvici na její základnu a zapojte do zásuvky.
  3. Když voda začne vařit, sundejte konvici ze základny a ocet vylijte do dřezu. Jemně vydrhněte vnitřek konvice měkkým kartáčkem.
  4. Vypláchněte konvici horkou vodou. Osušte vnitřek konvice suchým hadrem, abyste předešli vytvoření skvrn od tvrdé vody.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správnou rychlovarnou konvici

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články