Jak použít domácí pekárnu na přípravu těsta

Když v domácí pekárně připravíte těsto, získáte tím základ pro mnoho druhů pečiva. Můžete pak experimentovat a přehýbat ho nebo z něj vykrajovat různé tvary, a vytvářet tak řadu vlastních receptů.

Díky domácí pekárně je to relativně snadné s minimální přípravou z Vaší strany. Pekárny mívají program „těsto“. Navíc když se naučíte základní recept na těsto, můžete s těstem experimentovat a přidávat kvůli vůni různé bylinky a koření nebo kvůli struktuře oves či hrubou celozrnnou mouku.

Co budete potřebovat:

  • recept na těsto
  • domácí pekárnu
  • manuál k pekárně
  • vodu
  • mouku

Návod:

  1. Podle receptu připravte všechny suroviny.
  2. Dejte suroviny do pekárny.
  3. Pekárnu zapněte a nastavte na program „těsto“. Nové pekárny toto nastavení mají, ačkoli některé budete muset nastavit manuálně. Pokud ho nemůžete najít, podívejte se do manuálu.
  4. V průběhu programu těsto zkontrolujte. Pokud je příliš suché, přidejte 1 kávovou lžičku teplé vody, pokud příliš řídké, přidávejte mouku po 1 kávové lžičce. Dávejte přitom pozor, abyste nepřidali příliš mnoho vody nebo mouky najednou, abyste mezi nimi udrželi rovnováhu.
  5. Když bude program u konce, vyjměte z pekárny těsto a přeneste ho na pomoučenou pracovní desku, kde s ním budete pracovat.
  6. Řiďte se receptem, jak těsto na chleba vytvarovat a jak ho upéct. 

Tipy a upozornění:

  • Recepty na těsto mají často mnoho použití, takže s těstem můžete experimentovat. Může být základem pro pizzu, taštičky, preclíky, francouzský chleba, bagele a mnoho dalších.
  • Pokud Vaše pekárna nemá program „těsto“, bude mít základní program, ve kterém také těsto připravíte.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


O domácích pekárnách

Domácí pekárny jsou spotřebiče specializované na přípravu těsta a pečení chleba, takže si v nich můžete...
více…

Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby. S domácí...
více…

Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…