Jak používat domácí pekárnu

Není nad domácí chleba. Nyní si ho můžete připravit bez všech nepříjemností a nepořádku, který si spojujeme s tradičním domácím pečením chleba.

Co budete potřebovat:

  • chlebovou mouku
  • kvasnice
  • domácí pekárnu
  • kráječ na chleba

Návod:

  1. Přečtěte si pečlivě návod k pekárně.
  2. Přesně odměřte všechny suroviny.
  3. Všechny ingredience dejte do nádoby pekárny. Nejprve vložte tekuté suroviny a až nakonec kvasnice.
  4. Vložte nádobu do pekárny a nastavte vhodný program.
  5. Horkou nádobu s chlebem vyjímejte z pekárny pomocí chňapek.
  6. Nádobu obraťte a chleba z ní vytřeste.
  7. Nechejte chleba vychladnout předtím, než ho budete krájet.

Tipy a upozornění:

  • V polovině prvního cyklu hnětení těsto zkontrolujte. Může být potřeba přidat vodu nebo mouku, abyste přizpůsobili hustotu těsta. Těsto by mělo být jen mírně lepivé, hladké a měkké.
  • Domácí pekárnu odpojte a vyčistěte.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články