Jak používat domácí pekárnu
Není nad domácí chleba. Nyní si ho můžete připravit bez všech nepříjemností a nepořádku, který si spojujeme s tradičním domácím pečením chleba.
Co budete potřebovat:
-
chlebovou mouku
-
kvasnice
-
domácí pekárnu
-
kráječ na chleba
Návod:
-
Přečtěte si pečlivě návod k pekárně.
-
Přesně odměřte všechny suroviny.
-
Všechny ingredience dejte do nádoby pekárny. Nejprve vložte tekuté suroviny a až nakonec kvasnice.
-
Vložte nádobu do pekárny a nastavte vhodný program.
-
Horkou nádobu s chlebem vyjímejte z pekárny pomocí chňapek.
-
Nádobu obraťte a chleba z ní vytřeste.
-
Nechejte chleba vychladnout předtím, než ho budete krájet.
Tipy a upozornění:
-
V polovině prvního cyklu hnětení těsto zkontrolujte. Může být potřeba přidat vodu nebo mouku, abyste přizpůsobili hustotu těsta. Těsto by mělo být jen mírně lepivé, hladké a měkké.
-
Domácí pekárnu odpojte a vyčistěte.
Autor: Lenka Kostková