Jak používat elektrický zmrzlinovač II.

Když teplota vyletí nahoru, máloco je takovým pokušením a tolik chutná jako zmrzlina. Ať už máte raději krémovou zmrzlinu na křupavém kornoutu nebo osvěžující chuť ovocného sorbetu ve sklenici, ledový dezert je letním požitkem.

Jedním z nejlepších způsobů, jak získat mražený dezert, je vyrobit si ho sám pomocí elektrického zmrzlinovače. Tyto kuchyňské spotřebiče jsou pohodlné, cenově dostupné a snadno se používají.

Hlavní součásti elektrického zmrzlinovače odshora dolů:

Otvor – díra v horní části víka, která Vám umožňuje přidávat do mraženého dezertu doplňky, např. oříšky, rozdrobené sušenky nebo kousky čerstvého ovoce, během posledních pár minut míchání.
Víko – těsně pasuje na mísu zmrzlinovače a dobře zapadne na místo.
Lopatky – jsou v mrazicí míse a rotují, dokud směs neztuhne.
Mrazicí mísa – je vyrobená ze dvou vrstev izolovaného materiálu, mezi kterými je speciální chladicí tekutina. Když tekutina zcela zmrzne a mrazicí mísa v přístroji rotuje, mění se tekutá směs v míse na zmrzlinu nebo sorbet.
Základna – zde je umístěn výkonný motor a úložný prostor na kabel.
Ovládání – většina modelů má na přední straně základny pouze kolečko na zapnutí a vypnutí.
Protiskluzové nožky  - jsou umístěné naspodu základny a udržují přístroj na pracovní desce na svém místě.

Jak v kuchyni používat elektrický zmrzlinovač

Používání zmrzlinovače v kuchyni je velmi jednoduché. Zde jsou základní kroky:

  • Zabalte mísu zmrzlinovače do plastového pytlíku a dejte ji do mrazáku, dokud chladicí tekutina zcela nezmrzne, což je 10-22 hodin. Plastový sáček Vás bude chránit před popálením mrazem.
  • Až bude mísa zcela zmrzlá a Vy připravení na výrobu zmrzliny, vložte rychle mrazicí mísu do přístroje.
  • Do mrazicí mísy vložte lopatky. U většiny modelů lopatky v míse volně plavou a nejsou připojeny k přístroji.
  • Přístroj zapněte a do mrazicí mísy ihned vložte vychlazené ingredience.
  • Přikryje víkem a počkejte 20-30 minut, než bude Vaše zmrzlina zmrazená.

Pokud máte rádi měkkou zmrzlinu, můžete ji ihned servírovat. Pokud chcete tužší konzistenci, přendejte zmrzlinu do nádoby vhodné do mrazáku a zmrazujte 2-4 hodiny.
Zmrzlinu nebo sorbet vždy skladujte ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku, abyste předešli popálení mrazem. Zmražené dezerty nikdy neskladujte přímo v mrazicí míse.

Užitečné tipy pro používání zmrzlinovače

Jako u každého kuchyňského nástroje existují i zde tipy a triky, jak získat z přístroje maximum. Zde je pár užitečných tipů, na které byste měli pamatovat:

  • Kvůli dlouhé době zmrazování, kterou mrazicí mísa vyžaduje, je nejlepší ji mít stále uskladněnou v mrazáku. Tím zajistíte, že mísa bude připravená, když budete potřebovat.
  • Přístroj nepoužívejte, pokud mísa není zcela zmrazená. Dezerty by neztuhly do správné konzistence.
  • Nedávejte mrazicí mísu plnou. Směs při zmrznutí nabude na objemu a mohla by přetéct, pokud byste ji naplnili více jak z poloviny.
  • Pokud zmrazujete zmrzlinu, kterou bude konzumovat později, zabalte nádobu do mrazáku do plastové folie, abyste předešli popálení mrazem.
  • Většina součástí zmrzlinovače se nehodí do myčky. Umývejte je pouze ručně v teplé vodě s prostředkem na nádobí.

Výhody používání elektrického zmrzlinovače

Výroba vlastní zmrzliny, sorbetů a ledové tříšti má nesčetné výhody. Zde je jen několik.

  • Ušetříte peníze na kupovaných zmrzlinách.
  • Množství příchutí a jejich kombinací je nekonečné. Své oblíbené recepty na zmrzlinu snadno převedete pro použití ve zmrzlinovači. 
  • Není nad chuť čerstvého ovoce ve zmrzlině.
  • Pro diabetiky můžete zmrzliny snadno převést na verze bez cukru.
  • Vyhnete se aditivům a konzervačním látkám, které jsou obsaženy ve většině komerčně vyráběných zmrzlin.
  • Elektrický zmrzlinovač Vás ušetří starostí s ledem a solí, které byly potřeba u starších manuálních zmrzlinovačů.
  • Je kompaktní, takže Vám ušetří místo na pracovní desce i v mrazáku.
  • Výroba zmrzliny je skvělá rodinná aktivita, kterou může spolu dělat celá rodina.

Při výrobě vlastní zmrzliny v elektrickém zmrzlinovači bývá zábava a vyplatí se. Elektrické zmrzlinovače jsou pohodlné a snadno díky nim získáte v horkém letním dni chut

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Opatření při výrobě zmrzliny

Ať už připravujete zmrzlinu ve zmrzlinovači nebo ručně, některé techniky zaviní, že zmrzlina nebude mít správnou...
více…

Návod k elektrickému zmrzlinovači

Výroba domácí zmrzliny dříve vyžadovala ruční míchání, ale s vynálezem elektrických zmrzlinovačů se byla...
více…

Jak v létě používat zmrzlinovač

Když v létě plánujete grilování nebo jinou slavnost venku pro rodinu a přátele, nezapomeňte připravit také...
více…

Klasická domácí zmrzlina

Klasickou domácí zmrzlinu můžete připravit ve starém manuálním zmrzlinovači na kliku nebo v moderním elektrickém...
více…

Jak vyrobit domácí zmrzlinu ve zmrzlinovači

Zmrzlinovače prošly dlouhým vývojem od starých zařízení ovládaných ručně klikou, které se používaly po...
více…

Jak dělat zmrzlinu ve zmrzlinovači

Výroba zmrzliny ve zmrzlinovači ovládaném ručně je skvělá letní zábava a skvělý způsob, jak zapůsobit na...
více…

Jak používat elektrický zmrzlinovač

Domácí zmrzlinou s její krémovou lehkou konzistencí a sladkými příchutěmi potěšíte svou rodinu i přátele....
více…

Návod na používání elektrického zmrzlinovače

Elektrický zmrzlinovač dokáže proměnit slazené mléko ve vynikající zmrzlý dezert. Zmrzlina vzniká vytvářením...
více…

Jak snadno připravit domácí zmrzlinu

Zmrzlinu si můžete doma snadno připravit bez toho, abyste museli kupovat zmrzlinovač nebo jiné speciální...
více…

Návod ke zmrzlinovači

První zmrzlinovač byl vynalezen v roce 1847, ovládal se ručně a zůstal populární po mnoho dalších desetiletí....
více…