Když teplota vyletí nahoru, máloco je takovým pokušením a tolik chutná jako zmrzlina. Ať už máte raději krémovou zmrzlinu na křupavém kornoutu nebo osvěžující chuť ovocného sorbetu ve sklenici, ledový dezert je letním požitkem.
Jedním z nejlepších způsobů, jak získat mražený dezert, je vyrobit si ho sám pomocí elektrického zmrzlinovače. Tyto kuchyňské spotřebiče jsou pohodlné, cenově dostupné a snadno se používají.
Otvor – díra v horní části víka, která Vám umožňuje přidávat do mraženého dezertu doplňky, např. oříšky, rozdrobené sušenky nebo kousky čerstvého ovoce, během posledních pár minut míchání.
Víko – těsně pasuje na mísu zmrzlinovače a dobře zapadne na místo.
Lopatky – jsou v mrazicí míse a rotují, dokud směs neztuhne.
Mrazicí mísa – je vyrobená ze dvou vrstev izolovaného materiálu, mezi kterými je speciální chladicí tekutina. Když tekutina zcela zmrzne a mrazicí mísa v přístroji rotuje, mění se tekutá směs v míse na zmrzlinu nebo sorbet.
Základna – zde je umístěn výkonný motor a úložný prostor na kabel.
Ovládání – většina modelů má na přední straně základny pouze kolečko na zapnutí a vypnutí.
Protiskluzové nožky - jsou umístěné naspodu základny a udržují přístroj na pracovní desce na svém místě.
Používání zmrzlinovače v kuchyni je velmi jednoduché. Zde jsou základní kroky:
Pokud máte rádi měkkou zmrzlinu, můžete ji ihned servírovat. Pokud chcete tužší konzistenci, přendejte zmrzlinu do nádoby vhodné do mrazáku a zmrazujte 2-4 hodiny.
Zmrzlinu nebo sorbet vždy skladujte ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku, abyste předešli popálení mrazem. Zmražené dezerty nikdy neskladujte přímo v mrazicí míse.
Jako u každého kuchyňského nástroje existují i zde tipy a triky, jak získat z přístroje maximum. Zde je pár užitečných tipů, na které byste měli pamatovat:
Výroba vlastní zmrzliny, sorbetů a ledové tříšti má nesčetné výhody. Zde je jen několik.
Při výrobě vlastní zmrzliny v elektrickém zmrzlinovači bývá zábava a vyplatí se. Elektrické zmrzlinovače jsou pohodlné a snadno díky nim získáte v horkém letním dni chut
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu