Jak používat mixér

Sekání oříšků, mixování polévky, příprava smoothie. Mixér se hodí ke všem těmto úkolům i k mnoha dalším.

Využijte Váš mixér co nejlépe tím, že ho budete správně používat.

Co budete potřebovat:

  • mixér
  • skleničky
  • gumovou špachtli

Návod:

  1. Mixér používejte na rovném suchém povrchu.
  2. Sestavte mixér. Umístěte čepel do objímky a na ni dejte těsnění.
  3. Přišroubujte objímku pevně ke dnu nádoby mixéru. Ujistěte se, že správně drží, jinak bude nádoba téct.
  4. Postavte nádobu na základu mixéru a zapojte ho do zásuvky.
  5. Dejte suroviny do nádoby. Pevně přitlačte víko.
  6. Na výrobu studených mléčných koktejlů, smoothie aj. nápojů s ledem používejte nastavení Ice/Chop.
  7. Stravu pro kojence připravujte tak, že přidáte k ovoci nebo zelenině malé množství tekutiny a mixujte 15 sekund v nastavení Puree. V tomto nastavení za 5 sekund vyhladíte také omáčku s hrudkami.
  8. Využijte funkci Pulse k výrobě strouhanky, strouhání čokolády nebo k sekání zeleniny.
  9. Malým otvorem ve víčku můžete do mixéru přidávat ingredience, zatímco mixér bude běžet.
  10. Po každém použití vyčistěte nádobu. Dejte do ní trošku přípravku na nádobí, dolijte do poloviny vodou, nasaďte víko a spusťte mixér na několik sekund na nízké obrátky.
  11. Důkladně mixér vypláchněte. Rozeberte ho a osušte čepele.

Tipy a upozornění:

  • Pokud potřebujete namixovat více než čtyři hrnky, použijte kuchyňský robot.
  • Pro delší životnost umývejte čepele, těsnění a plastovou nádobu v rukou.
  • Při mixování položte ruku na víko nádoby, abyste ji přidrželi na základně s motorem.
  • Dokud je čepel v pohybu, nikdy do mixérů nestrkejte lžičku, špachtli nebo ruku.
  • Buďte opatrní při přidávání horké vody do mixéru. Obzvlášť skleněné nádoby jsou náchylné k prasknutí.
  • Nezvedejte nádobu z mixéru, dokud se motor nezastaví.
  • Při drcení ledu vždy přidejte tekutinu. Pokud byste drtili led nasucho, mohli byste poškodit nádobu nebo čepele.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články