Jak používat mixér 
    
	
	Sekání oříšků, mixování polévky, příprava smoothie. Mixér se hodí ke všem těmto úkolům i k mnoha dalším.
    
    
	
	Využijte Váš mixér co nejlépe tím, že ho budete správně používat.
	Co budete potřebovat:
	- 
		mixér
 
	- 
		skleničky
 
	- 
		gumovou špachtli
 
	Návod:
	- 
		Mixér používejte na rovném suchém povrchu.
 
	- 
		Sestavte mixér. Umístěte čepel do objímky a na ni dejte těsnění.
 
	- 
		Přišroubujte objímku pevně ke dnu nádoby mixéru. Ujistěte se, že správně drží, jinak bude nádoba téct.
 
	- 
		Postavte nádobu na základu mixéru a zapojte ho do zásuvky.
 
	- 
		Dejte suroviny do nádoby. Pevně přitlačte víko.
 
	- 
		Na výrobu studených mléčných koktejlů, smoothie aj. nápojů s ledem používejte nastavení Ice/Chop.
 
	- 
		Stravu pro kojence připravujte tak, že přidáte k ovoci nebo zelenině malé množství tekutiny a mixujte 15 sekund v nastavení Puree. V tomto nastavení za 5 sekund vyhladíte také omáčku s hrudkami.
 
	- 
		Využijte funkci Pulse k výrobě strouhanky, strouhání čokolády nebo k sekání zeleniny.
 
	- 
		Malým otvorem ve víčku můžete do mixéru přidávat ingredience, zatímco mixér bude běžet.
 
	- 
		Po každém použití vyčistěte nádobu. Dejte do ní trošku přípravku na nádobí, dolijte do poloviny vodou, nasaďte víko a spusťte mixér na několik sekund na nízké obrátky.
 
	- 
		Důkladně mixér vypláchněte. Rozeberte ho a osušte čepele.
 
	Tipy a upozornění:
	- 
		Pokud potřebujete namixovat více než čtyři hrnky, použijte kuchyňský robot.
 
	- 
		Pro delší životnost umývejte čepele, těsnění a plastovou nádobu v rukou.
 
	- 
		Při mixování položte ruku na víko nádoby, abyste ji přidrželi na základně s motorem.
 
	- 
		Dokud je čepel v pohybu, nikdy do mixérů nestrkejte lžičku, špachtli nebo ruku.
 
	- 
		Buďte opatrní při přidávání horké vody do mixéru. Obzvlášť skleněné nádoby jsou náchylné k prasknutí.
 
	- 
		Nezvedejte nádobu z mixéru, dokud se motor nezastaví.
 
	- 
		Při drcení ledu vždy přidejte tekutinu. Pokud byste drtili led nasucho, mohli byste poškodit nádobu nebo čepele.
 
    
	
      
    
    	Autor: Lenka Kostková