Jak používat mixér
Sekání oříšků, mixování polévky, příprava smoothie. Mixér se hodí ke všem těmto úkolům i k mnoha dalším.
Využijte Váš mixér co nejlépe tím, že ho budete správně používat.
Co budete potřebovat:
-
mixér
-
skleničky
-
gumovou špachtli
Návod:
-
Mixér používejte na rovném suchém povrchu.
-
Sestavte mixér. Umístěte čepel do objímky a na ni dejte těsnění.
-
Přišroubujte objímku pevně ke dnu nádoby mixéru. Ujistěte se, že správně drží, jinak bude nádoba téct.
-
Postavte nádobu na základu mixéru a zapojte ho do zásuvky.
-
Dejte suroviny do nádoby. Pevně přitlačte víko.
-
Na výrobu studených mléčných koktejlů, smoothie aj. nápojů s ledem používejte nastavení Ice/Chop.
-
Stravu pro kojence připravujte tak, že přidáte k ovoci nebo zelenině malé množství tekutiny a mixujte 15 sekund v nastavení Puree. V tomto nastavení za 5 sekund vyhladíte také omáčku s hrudkami.
-
Využijte funkci Pulse k výrobě strouhanky, strouhání čokolády nebo k sekání zeleniny.
-
Malým otvorem ve víčku můžete do mixéru přidávat ingredience, zatímco mixér bude běžet.
-
Po každém použití vyčistěte nádobu. Dejte do ní trošku přípravku na nádobí, dolijte do poloviny vodou, nasaďte víko a spusťte mixér na několik sekund na nízké obrátky.
-
Důkladně mixér vypláchněte. Rozeberte ho a osušte čepele.
Tipy a upozornění:
-
Pokud potřebujete namixovat více než čtyři hrnky, použijte kuchyňský robot.
-
Pro delší životnost umývejte čepele, těsnění a plastovou nádobu v rukou.
-
Při mixování položte ruku na víko nádoby, abyste ji přidrželi na základně s motorem.
-
Dokud je čepel v pohybu, nikdy do mixérů nestrkejte lžičku, špachtli nebo ruku.
-
Buďte opatrní při přidávání horké vody do mixéru. Obzvlášť skleněné nádoby jsou náchylné k prasknutí.
-
Nezvedejte nádobu z mixéru, dokud se motor nezastaví.
-
Při drcení ledu vždy přidejte tekutinu. Pokud byste drtili led nasucho, mohli byste poškodit nádobu nebo čepele.
Autor: Lenka Kostková