Jak používat mixér
Sekání oříšků, mixování polévky, příprava smoothie. Mixér se hodí ke všem těmto úkolům i k mnoha dalším.
Využijte Váš mixér co nejlépe tím, že ho budete správně používat.
Co budete potřebovat:
- mixér
- skleničky
- gumovou špachtli
Návod:
- Mixér používejte na rovném suchém povrchu.
- Sestavte mixér. Umístěte čepel do objímky a na ni dejte těsnění.
- Přišroubujte objímku pevně ke dnu nádoby mixéru. Ujistěte se, že správně drží, jinak bude nádoba téct.
- Postavte nádobu na základu mixéru a zapojte ho do zásuvky.
- Dejte suroviny do nádoby. Pevně přitlačte víko.
- Na výrobu studených mléčných koktejlů, smoothie aj. nápojů s ledem používejte nastavení Ice/Chop.
- Stravu pro kojence připravujte tak, že přidáte k ovoci nebo zelenině malé množství tekutiny a mixujte 15 sekund v nastavení Puree. V tomto nastavení za 5 sekund vyhladíte také omáčku s hrudkami.
- Využijte funkci Pulse k výrobě strouhanky, strouhání čokolády nebo k sekání zeleniny.
- Malým otvorem ve víčku můžete do mixéru přidávat ingredience, zatímco mixér bude běžet.
- Po každém použití vyčistěte nádobu. Dejte do ní trošku přípravku na nádobí, dolijte do poloviny vodou, nasaďte víko a spusťte mixér na několik sekund na nízké obrátky.
- Důkladně mixér vypláchněte. Rozeberte ho a osušte čepele.
Tipy a upozornění:
- Pokud potřebujete namixovat více než čtyři hrnky, použijte kuchyňský robot.
- Pro delší životnost umývejte čepele, těsnění a plastovou nádobu v rukou.
- Při mixování položte ruku na víko nádoby, abyste ji přidrželi na základně s motorem.
- Dokud je čepel v pohybu, nikdy do mixérů nestrkejte lžičku, špachtli nebo ruku.
- Buďte opatrní při přidávání horké vody do mixéru. Obzvlášť skleněné nádoby jsou náchylné k prasknutí.
- Nezvedejte nádobu z mixéru, dokud se motor nezastaví.
- Při drcení ledu vždy přidejte tekutinu. Pokud byste drtili led nasucho, mohli byste poškodit nádobu nebo čepele.