Jak používat ruční mixér

Ruční mixéry (ponorné mixéry) jsou praktickým zařízením do kuchyně, kterým vyrobíte jednu porci nápoje, namixujete polévku v hrnci nebo malé množství surovin, kde by použití velkého mixéru působilo potíže.

Některé značky ručních mixérů obsahují také čepele na sekání, kterými snadno nasekáte malé množství cibule nebo jiné zeleniny, nebo na metly šlehání, kterými našleháte sníh z vaječných bílků nebo majonézu. Ruční mixéry by se neměly zaměňovat s ručními šlehači, které se používají ke šlehání až na stole.

Co budete potřebovat:

  • ruční mixér
  • čepele na sekání (není nutné)
  • metly na šlehání (není nutné)

Návod

Základní instrukce pro použití

  1. Sestavte ruční mixér podle návodu výrobce. Ponorné mixéry se obvykle skládají z horní části a z přídavných dolních částí, které se k sobě přišroubují nebo do sebe zasunou. Pokud Váš mixér funguje na baterie, ujistěte se před použitím, že nejsou vybité.
  2. Ponořte hlavu mixéru do hrnce, hrnku nebo sklenice.
  3. Držte mixér v mírném úhlu a nade dnem nádoby.
  4. Zapněte mixér a mixujte, dokud nedosáhnete požadované hladkosti. Pokud je nádoba velká, bude potřeba mixér posunovat na různá místa v nádobě, abyste suroviny namixovali rovnoměrně.
  5. Až práci dokončíte, vyjměte přídavné zařízení z držadla a umyjte ho.

Nápady, jak používat ruční mixér

  1. Do sklenice dejte čerstvé ovoce, šťávu nebo mléko a led. Ponořte mixér a zapněte, mixujte do hladka.
  2. Pomocí mixéru můžete v hrnci namixovat ingredience na krémovou zeleninovou polévku nebo na kojeneckou stravu. Uvařte zeleninu do měkka, ponořte mixér, zapněte a umixujte do hladka.
  3. S mixérem můžete také připravit omáčku bez hrudek. Smíchejte v hrnci suroviny na omáčku a umixujte do hladka.

Tipy a upozornění:

  • Když budete používat čepele na sekání, nakrájejte před sekáním potraviny na menší kousky. Pokud budete používat metly na šlehání, použijte dostatečně velkou nádobu, aby pojala zvětšenou našlehanou hmotu (majonézu, sníh z bílků nebo šlehačku).
     
 

comments powered by Disqus


Podobné články


Samočištění mixéru

Mixéry se obtížně čistí ručně, protože mívají naspodu spoustu prohlubenin a rýh. Naštěstí jsou ale perfektně...
více…

Součásti mixéru

Mixéry mohou působit při sekání oříšků, při výrobě hrachové kaše nebo při míchání vajec jako kouzelné...
více…

Jak vybrat mixér 2

Máte rádi smoothie? Nebo jiné studené mléčné koktejly? Potom byste si měli koupit mixér. Nejenže je tento...
více…

Mixér v porovnání s kuchyňským robotem

Kvůli omezenému místu na kuchyňské lince v mnoha kuchyních ať už v bytech nebo v domech se musí kuchaři často...
více…

Jak vyčistit mixér bez drhnutí

Pokud jste jako většina ostatních lidí, mixér je pro Vás jedním z nejoblíbenějších malých kuchyňských...
více…

Jak používat mixér

Sekání oříšků, mixování polévky, příprava smoothie. Mixér se hodí ke všem těmto úkolům i k mnoha...
více…

Jak pečovat o kuchyňský mixér

Mixér je užitečný v každém ročním období. Lidé ho zvláště rádi používají v létě, když je...
více…

Jak opravit mixér

Mixér funguje díky čepelím spojeným spojkou s motorem. Motor mixéru se snadno přetíží, protože není navržený...
více…

Jak nabrousit čepele mixéru

U mixérů používaných na drcení ledu a jiných tvrdých materiálů se časem opotřebují okraje čepelí. Když...
více…

Jak funguje motor mixéru

Základy. Motor mixéru je všeobecně celkem jednoduchý, je to malý vzduchem chlazený motorek umístěný v krytu...
více…