Jak používat ruční mlýnek na maso

Ruční mlýnky na maso se používají v kuchyni na rychlé namletí většího množství masa, zeleniny nebo jiných potravin. Snadno se používají a existují i v elektrické podobě.

I přes svou snadnou obsluhu jsou ruční mlýnky velmi ostré, a proto nebezpečné. Proto s nimi vždy pracujte s nejvyšší opatrností a nikdy do nich netlačte potraviny přímo prsty, protože by Vám mohly způsobit bolestivé zranění nebo vážný úraz. Nikdy nenechávejte s mlýnkem pracovat děti.

Co budete potřebovat:

  • potraviny
  • ruční mlýnek
  • prostředek na nádobí
  • fén na vlasy
  • nůž
  • kousky tuku
  • suchary
  • šroubovák

Návod:

  1. Mlýnek umyjte vodou s prostředkem na nádobí, abyste z něj odstranili bakterie. Osušte ho fénem.
  2. Nechejte mlýnkem projít kousky tuku, zatímco budete otáčet klikou. Až projde tuk, pomelte v něm suchary, abyste si ověřili ostrost jeho nožů.
  3. Znovu mlýnek umyjte vodou s prostředkem na nádobí, abyste ho desinfikovali. Pak ho opět osušte fénem.
  4. Potraviny nakrájejte na malé kousky předtím, než je budete vkládat do mlýnku. Z masa odkrájejte chrupavky, aby se k mlýnku nepřilepily. Maso nebo jinou potravinu pak vložte do plnicí misky a točte klikou po straně, aby si je mlýnek vtáhl dovnitř. Mlýnek maso rozdrtí a rozseká, jak uvnitř prochází šnekem a noži.
  5. Až maso pomelete, rozeberte mlýnek a vyčistěte z jeho vnitřku chrupavky nebo jiné usazené zbytky jídla. Pokud byste to zanedbali, mlýnek by se ucpal. Mlýnek snadno rozmontujete ručně nebo pomocí šroubováku. Opláchněte jeho části tekoucí vodou od kousků chrupavky a přilepené zbytky seberte rukou.
  6. Mlýnek znovu složte. Oplachujte ho po každém použití vodou s prostředkem na nádobí. Nezapomínejte ho potom osušit fénem.

Tipy a upozornění:

  • Mlýnky na maso mají řadu využití, záleží na typu, který máte, a na doporučení v návodu k němu.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak udržovat mlýnek na maso v čistotě

Když budete mlýnek na maso udržovat v čistotě, nebudou se v něm usazovat zbytky, které by ho ucpaly, nebo ještě...
více…

Jak nabrousit nůž do mlýnku na maso

Mlýnek na maso je kuchyňský přístroj, který přeměňuje kusy masa na mleté maso tak, že ho rozdrtí, rozseká a...
více…

Jak poskládat ruční mlýnek na maso

Ruční mlýnky na maso nepatří jen do minulosti. Snadno se s nimi pracuje a nabízejí uživateli relativně zdravou...
více…

Jak z mlýnku na maso odstranit rez

Když budete Váš mlýnek na maso udržovat bez špíny a rzi, zajistíte, že zůstane v dobrém stavu pro příští...
více…

Jak čistit mlýnek na maso

Při zpracovávání masa doma je podstatná důkladná čistota, ať už na mlýnku na maso připravujte mleté maso na...
více…

Návod k mlýnku na maso

Existují tři typy mlýnků na maso: ruční, elektrické a mlecí příslušenství ke kuchyňskému robotu. Přestože...
více…

Jak odhalit a vyřešit problémy s mlýnkem na maso

V mlýnku na maso si doma můžete připravovat mleté maso na sekanou nebo klobásy. Můžete ho také použít na mletí...
více…

Jak připojit mlýnek na maso k elektrickému motoru

Ruční mlýnek na maso můžete připojit k elektrickému motoru pomocí nenákladné sady na převod. Několikahodinové...
více…

Odstranění rzi z mlecího kotouče mlýnku na maso

Z mlecího kotouče mlýnku na maso můžete bez problémů odstranit rez, takže bude znovu v dobrém stavu a připravený...
více…

Jak používat elektrický mlýnek na maso

Elektrický mlýnek na maso Vám rychle umele Vámi vybrané maso na přípravu sekané, klobás a na další jídla...
více…