Jak používat vnitřní elektrický gril

Vnitřní elektrické grily existují v několika různých stylech a velikostech. Vestavěné grily se rychleji zahřívají a dosahují vyšší teploty než stolní grily.

Lepší jsou modely s vyšším výkonem, protože jsou schopny dosáhnout vyšších teplot. Stolní modely existují ve formě otevřených grilů a kontaktních grilů. Kontaktní grily mají dvě varné plochy a hřejí zároveň shora i zdola, takže vaří dvakrát rychleji než otevřené grily. Otevřené grily jsou schopné dosáhnout pouze střední teploty a často neožehnou maso tak, jak byste si představovali. U všech typů grilů však musíte nejdříve gril rozpálit, a pak teprve můžete přidat jídlo.

Co budete potřebovat:

  • olej ve spreji
  • papírové utěrky
  • grilovací kleště

Návod:

  1. Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu. Počkejte 10 minut, než bude gril rozpálený, a pak přidejte jídlo. Gril i kabely udržujte v dostatečné vzdálenosti od vody a jiných tekutin. 
  2. Jídlo osolte a opepřete, můžete ho také marinovat. Nechejte pak marinádu okapat a osušte jídlo před grilováním papírovou utěrkou.
  3. Nastříkejte gril olejem ve spreji nebo ho natřete olejem pomocí štětce, abyste zabránili přichytávání jídla. To není nutné u grilu s nepřilnavým povrchem, avšak doporučuje se při grilování choulostivých potravin jako jsou ryby, anebo u jídel s lepivou omáčkou.
  4. Položte jídlo na gril a přikryjte víkem, pokud ho gril má. Nechejte jídlo se z poloviny připravit na jedné straně a pak ho posuňte nebo obraťte. Vnitřní gril s víkem bude jídlo připravovat z obou stran zároveň a bude to trvat kratší dobu.
  5. Jídlo na otevřeném grilu v polovině přípravy obraťte kleštěmi. Kontaktní gril připravuje jídlo z obou stran zároveň, avšak můžete ho otočit o 45 stupňů, abyste na něm vytvořili mřížku od grilu, pokud si přejete.
  6. Teploměrem zkontrolujte, jestli je maso hotové.
  7. Po skončení vaření gril odpojte a pak vyčistěte.

Tipy a upozornění:

  • Používejte pouze zásuvku s jističem.
  • Gril používejte v dostatečné vzdálenosti od hořlavých předmětů.
  • Před použitím zkontrolujte kabel, jestli není poškozený nebo opotřebovaný.
  • Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat nejlepší gril
 

comments powered by Disqus


Podobné články


Plynové grily a grily na dřevěné uhlí

Lidé kteří grilují, se dohadují o tom, která metoda grilování je lepší, zda využití plynového grilu nebo grilu...
více…

Nevýhody elektrických grilů

Elektrické grily jsou k dostání v různých značkách a stylech a umožní Vám připravovat maso a jiné potraviny bez...
více…

Návod k propanovému grilu

Nic se nevyrovná chuti jídla připraveného na grilu. Existují různé typy grilů, avšak s grilem na propan se...
více…

Návod k elektrickému grilu

Elektrický gril se zahřívá zhruba stejně tak rychle jako propanový gril. Na rozdíl od něj však v něm nikdy nedojde...
více…

Mám do plynového grilu používat vyhřívací brikety ?

Mnoho lidí rádo používá plynový gril, protože se s ním snadno pracuje a je výkonný. Nepříjemnosti...
více…

Jak změnit plynový gril na gril na dřevěné uhlí

Plynový gril vytváří žár, na kterém je možné připravovat jídlo. Pokud si ale přejete, aby Vaše maso, drůbež...
více…

Jak zapálit gril na dřevěné uhlí (2)

Gril na dřevěné uhlí nabízí skvělou možnost vařit venku, když pořádáte oslavu, piknik nebo jiné...
více…

Jak zapálit gril na dřevěné uhlí

Zapálit dřevěné uhlí v grilu je velmi snadné, ale z nějakého důvodu to mnoho lidí vyvádí z míry. Bohužel i...
více…

Jak zapálit dřevěné uhlí bez zapalovací kapaliny

Grilování na dřevěném uhlí dává jídlu jedinečnou vůni. Zapalovací kapalina usnadňuje zapálení dřevěného...
více…

Jak vyčistit gril na dřevěné uhlí

Udržovat gril na dřevěné uhlí v dobrém stavu je snadné. Co budete potřebovat: hadry, drátěnku a...
více…