Jak pracovat s elektrickým mlýnkem na maso?

S tím, jak jsou si lidé stále více vědomi výhod domácích sezónních potravin, mlýnky na maso a jiné speciální kuchyňské nástroje se začínají objevovat i v kuchyních kuchařů-začátečníků.

Když si sami budete mlet maso na sekanou či karbenátky nebo si plnit domácí klobásy, budete mít větší přehled o kvalitě potravin, které jíte. Mlýnek na maso můžete použít na hovězí, vepřové nebo drůbeží maso, na ryby, na zeleninu i na koření. S mlýnkem na maso se snadno pracuje, i když na první pohled může nahánět strach.

Návod:

  1. Podle návodu výrobce mlýnek umyjte a složte. Připevněte ho na pevný, rovný a čistý povrch a zapojte do zásuvky.
  2. Připravte si všechny suroviny, které chcete mlet. Z masa odstraňte kosti, přebytečný tuk a chrupavky, a nakrájejte ho na kostky o velikosti asi 3 cm.
  3. Pod výstup mlýnku postavte velkou mísu, která bude umleté maso zachytávat.
  4. Nakrájené maso vložte do plnicí misky. Mlýnek zapněte. Pomocí pěchovadla nebo vařečky posunujte kousky masa po jednom do plnicího otvoru.

Tipy a upozornění:

  • Abyste prodloužili život Vašeho mlýnku, nemelte bez přestání déle než 15 minut. Pokud potřebujete umlet velké množství masa, melte ho po částech, aby se nespálil motor.
  • Nikdy maso netlačte do plnicího otvoru prsty!
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články