Jak s vakuovačkou marinovat

Když jste se naučili, jak s vakuovačkou vakuovat potraviny na uskladnění, teď se dozvíte, jak s ní marinovat. Vakuováním se póry masa otevřou a absorbují tekutou marinádu.

Pomocí vakuovačky můžete maso zjemnit a dát mu příchuť za 20 minut i méně. Tím ušetříte čas, protože tradiční marinování vyžaduje, aby maso nebo zelenina byly naložené v marinádě půl hodiny, 4 hodiny nebo i přes noc. Připravte si několik různých marinád, vezměte maso nebo zeleninu, a můžete začít s vakuovačku experimentovat.

Co budete potřebovat:

  • hadičku k vakuovačce
  • nádobu na vakuování 
  • marinádu
  • potraviny

Návod:

  1. Vakuovačku zapojte do zásuvky a připojte k ní hadičku.
  2. Do vakuovací nádoby nalijte marinádu. Vakuovací nádoba vypadá jako nádoba na uskladňování potravin, ale ve víku má otvor, ke kterému se připojuje vakuovačka, která z ní odsaje vzduch.
  3. Potravinu vložte do nádoby a obalte v marinádě. Mezi potravinou a víkem musí zůstat mezera asi 3 cm. Marinovat můžete maso nebo zeleninu.
  4. Nádobu uzavřete víkem a do otvoru v něm vložte hadičku vakuovačky. Otočte uzávěrem na víku do pozice „otevřeno“.
  5. Za vakuovačce zmáčkněte knoflík „marinování“. Vakuovačka z nádoby na 10 minut odstraní vzduch. Vypusťte vzduch, počkejte 30 sekund a program znovu spusťte, aby se z nádoby odstranil všechen vzduch.  Po dokončení programu „marinování“ vakuovačka zapípá.
  6. Zmáčkněte kterýkoli knoflík na vakuovačce, čímž vypnete pípání. Z nádoby sejměte víko. Marinované maso nebo zeleninu teď můžete dále tepelně zpracovávat.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


Výhody a nevýhody vakuování potravin

Vakuovým zabalením z potravin odstraníte vzduch, čímž předejdete jejich oxidaci a znehodnocení. Je to skvělá...
více…

Jakým způsobem vakuové balení chrání potraviny?

Vliv vakuového balení na potraviny Vakuování pomáhá konzervovat potraviny tak, že se při něm odstraňuje vzduch...
více…

Jak funguje vakuovačka?

Odstraňování vzduchu z vakuovacího sáčku. Když vložíte potravinu do vakuovacího sáčku a sáček dáte do...
více…

Jak vakuovat zeleninu II.

Vakuované potraviny vydrží déle čerstvé, protože byl před uzavřením z balíčku odstraněn vzduch. Vzduchotěsné...
více…

Návod k vakuovačce II.

Elektrická vakuovačka odstraňuje vzduch z vakuovacích sáčků nebo nádob, čímž prodlužuje životnost potravinám...
více…

Jak vakuovat maso do mrazáku

Kyslík není přítelem masa, dokonce ani v mrazáku, kde může způsobit poškození masa mrazem nebo kde maso může...
více…

Jak opravit vakuovačku

Vakuovačkou odstraníte kyslík a vlhkost ze sáčků s potravinami, čímž je ochráníte před ztrátou vůně a...
více…

Návod k elektrické vakuovačce

Elektrické vakuovačky vakuově balí potraviny do fólie, díky čemuž tyto potraviny vydrží dvakrát až třikrát tak...
více…

Jak kupovat vakuovačku

Vakuovačka funguje tak, že odstraňuje vzduch, který potraviny obklopuje. Tím potraviny vydrží mnohem déle čerstvé...
více…

Jak vakuovat potraviny do mrazáku

Vakuování je nejlepším způsobem, jak potraviny v mrazáku uchovat čerstvé. Protože se ze sáčku odsaje veškerý...
více…