Jak snadno připravit domácí zmrzlinu
Zmrzlinu si můžete doma snadno připravit bez toho, abyste museli kupovat zmrzlinovač nebo jiné speciální vybavení.
Výroba vlastní zmrzliny je nejen ekonomická, ale může být i zdravější, protože víte přesně, jaké ingredience do směsi dáváte, a že v ní nejsou žádné chemikálie. Existují dvě metody, jak si doma snadno vyrobit zmrzlinu: použít hluboký pekáč a zmrzlinovou směs zmrazit do tužšího stavu nebo ji ručně namíchat v plastovém pytlíku, kdy získáte měkčí zmrzlinu.
Co budete potřebovat:
-
3 vejce
-
menší misku
-
děrovanou naběračku
-
velkou mísu na míchání
-
metlu na šlehání
-
1 konzervu kondenzovaného mléka (400 g)
-
4 lžičky vanilkové tresti
-
2 šálky šlehačky
-
hluboký pekáč (22x12 cm)
-
alobal
-
folii
-
půl šálku husté smetany
-
1 lžíci cukru krystalu
-
mikrotenový svačinový sáček
-
velký sáček (o obsahu 4-5 l)
-
3 šálky drceného ledu
-
1/3 šálku hrubé soli
Návod:
Příprava v hlubokém pekáči
-
Do menší misky rozbijte vejce a děrovanou naběračkou z nich vyjměte žloutky, bílky dejte stranou.
-
Žloutky dejte do velké mísy na míchání a metlou je rozšlehejte do hladka.
-
Přilijte konzervu kondenzovaného mléka a přidejte 4 lžičky vanilkové tresti. Smíchejte.
-
Přidejte 2 šálky šlehačky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
-
Vyložte hluboký pekáč alobalem a nalijte do něj směs. Přikryjte ho folií a dejte do mrazáku minimálně na 5 hodin.
Příprava v mikrotenovém sáčku
-
Do mikrotenového svačinového sáčku dejte půl šálku husté smetany, ¼ lžičky vanilkové tresti a 1 lžičku cukru krystalu a sáček dobře zavřete.
-
Do velkého sáčku dejte 3 šálky drceného ledu a 1/3 šálku hrubé soli spolu s malým sáčkem obsahujícím zmrzlinovou směs a velký sáček dobře zavřete.
Autor: Lenka Kostková