Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné spotřebiče i pekárnu je potřeba po každém použití vyčistit a odstranit z ní zbytky jídla.

Jinak by se kousky těsta při příštím použití připekly, a co je ještě horší, uvnitř by se mohly začít množit bakterie a vznikat zápach. Domácí pekárnu můžete vyčistit rychle a jen s pomocí potřeb, které máte běžně doma.

Co budete potřebovat:

  • tupý nůž
  • hadry na čištění
  • vodu
  • prostředek na nádobí

Návod:

  1. Zbytky chleba oškrábejte tupým nožem. I když má většina pekáren nepřilnavý povrch, nějaké zbytky chleba na nich přece jen ulpí.
  2. Vyjměte z pekárny lopatky/hnětací hák a umyjte v teplé vodě s přípravkem na nádobí. Pak lopatky/hnětací hák opláchněte a ihned osušte čistým hadrem, abyste předešli rezivění.
  3. Pečicí nádobu vytřete hadrem namočeným v teplé vodě s přípravkem na nádobí. Pečicí nádobu také opláchněte a ihned osušte čistým hadrem, abyste nerezivěla. 
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články