Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné spotřebiče i pekárnu je potřeba po každém použití vyčistit a odstranit z ní zbytky jídla.
Jinak by se kousky těsta při příštím použití připekly, a co je ještě horší, uvnitř by se mohly začít množit bakterie a vznikat zápach. Domácí pekárnu můžete vyčistit rychle a jen s pomocí potřeb, které máte běžně doma.
Co budete potřebovat:
tupý nůž
hadry na čištění
vodu
prostředek na nádobí
Návod:
Zbytky chleba oškrábejte tupým nožem. I když má většina pekáren nepřilnavý povrch, nějaké zbytky chleba na nich přece jen ulpí.
Vyjměte z pekárny lopatky/hnětací hák a umyjte v teplé vodě s přípravkem na nádobí. Pak lopatky/hnětací hák opláchněte a ihned osušte čistým hadrem, abyste předešli rezivění.
Pečicí nádobu vytřete hadrem namočeným v teplé vodě s přípravkem na nádobí. Pečicí nádobu také opláchněte a ihned osušte čistým hadrem, abyste nerezivěla.
Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte jej sdílet... Děkujeme.