Jak určit velikost mlýnku na maso

Mlýnek na maso Vám umožní si doma mlít maso na klobásy, sekanou a další jídla obsahující mleté maso.

Přestože všechny mlýnky na maso mají alespoň jeden mlecí disk („šajbu“), dokoupením dalších disků získáte možnost určit si míru namletí masa. Než si koupíte další disky, zjistěte si nejprve velikost Vašeho mlýnku.

Co budete potřebovat:

  • prostředek na nádobí
  • měřicí pásmo

Návod:

  1. Vyjměte z mlýnku mlecí disk. Je to kulatý díl, kterým je maso vytlačováno ven.
  2. Mlecí disk důkladně umyjte horkou vodu a prostředkem na nádobí. Tím předejdete nesprávnému výsledku měření.
  3. Měřicím pásmem změřte průměr disku. Měřte z jedné strany na druhou přes střed disku.
  4. Podle zjištěné míry určete velikost mlýnku. Ruční mlýnky na maso mívají obvykle velikosti „5“, „8“ nebo „10“.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články