Jak v domácí pekárně upéct koláč

V domácí pekárně nemusíte péct pouze chleba. Můžete ji použít také na přípravu těsta a pečení domácího koláče.

Koláče se podobají nekynutému pečivu, protože se do nich také dává místo kvasnic jedlá soda nebo kypřicí prášek. Podle toho, jakou máte pekárnu, použijte program „nekynuté pečivo“ nebo program „pouze pečení“. Program „nekynuté těsto“ vynechává fázi kynutí, která je nutná u těsta s kvasnicemi, a program „pouze pečení“ vyžaduje, abyste smíchali a suroviny předtím, než je dáte do pekárny. Až už zvolíte kterýkoli z nich, v domácí pekárně můžete upéct koláč aniž byste potřebovali troubu.

Co budete potřebovat:

  • práškovou směs na dvouvrstvý koláč v krabici
  • vejce (počet podle receptu)
  • olej (množství podle receptu)
  • gumovou špachtli
  • jehlici na špízy
  • kuchyňské kleště

Návod:

Příprava koláče v programu „nekynuté pečivo“ nebo „koláč“

  1. V hnětací nádobě pekárny smíchejte práškovou směs na koláč, vejce a olej.
  2. Zapojte pekárnu do zásuvky a zvolte nastavení „nekynuté pečivo“ nebo „koláč“ a nastavení „světlá kůrka“. V těchto programech pekárna smíchá suroviny a upeče je, liší se od nastavení „pouze pečení“.
  3. Zmačkněte tlačítko „start“, aby pekárna začala míchat.
  4. Až pekárna skončí s mícháním surovin, zmačkněte tlačítko „pauza“.
  5. Otevřete dvířka pekárny, a pokud nebude směs vypadat jako hladké těsto, promíchejte je gumovou špachtlí.
  6. Kuchyňskými kleštěmi vyjměte z nádoby míchací lopatky.
  7. Zavřete dvířka a pekárnu znovu zapněte.
  8. Nechejte pekárnu dokončit pečení. Do prostředku koláče zapíchněte jehlici, a pokud ji vytáhnete čistou, koláč vyjměte.
  9. Nechejte koláč v pečicí nádobě 10 minut vychládat a pak ji obraťte a koláč vyklopte na tácek. 

Příprava koláče v programu „pouze pečení“

  1. Smíchejte a spojte směs na koláč, vejce a olej ručně nebo v hnětači  dohladka.
  2. Z pečicí nádoby vyjměte lopatky a nalijte do ní těsto.
  3. Vložte nádobu s těstem do pekárny a nastavte program „pouze pečení“ a „světlá kůrka“.
  4. Počkejte, dokud neskončí pečení, kdy pekárna zapípá. Zkontrolujte stav koláče tak, že do jeho středu zapíchnete dlouhou jehlici. Když jehlice vyjde čistá, vyjměte nádobu s koláčem z pekárny. 
  5. Postavte nádobu s koláčem na 10 minut na podložku, aby mohla zchladnout. Pak nádobu obraťte a koláč vyklopte. Nechejte koláč na tácku zcela vychladnout předtím, než ho budete zdobit nebo podávat.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


O domácích pekárnách

Domácí pekárny jsou spotřebiče specializované na přípravu těsta a pečení chleba, takže si v nich můžete...
více…

Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby. S domácí...
více…

Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…