Jak vakuovat maso
Ať už v dobrých nebo ve zlých časech, vždy je dobré šetřit. Nakoupením potravin ve velkém ušetříte nejen peníze, ale i čas strávený nakupováním.
Když si koupíte větší množství masa, např. celou půlku vepřového či hovězího, vyjde Vás to v každém případě levněji než kdybyste kupovali jednotlivé plátky masa. I když je možné maso jednoduše zmrazit, během času se na něm může objevit poškození mrazem. Vakuovým zabalením tomuto poškození předejdete a udržíte maso déle čerstvé.
Co budete potřebovat:
- vakuovačku a vakuovací sáčky
- sáčky do mrazáku
Návod:
- Nakrájejte maso na jednotlivé porce a rozdělte. Pro čtyřčlennou rodinu připravte na jeden balíček čtyři porce masa, zatímco pro jednu osobu jeden steak, jeden rybí filet nebo dva plátky vepřového.
- Rozdělené maso vložte do obyčejných sáčků do mrazáku a dobře je zavřete.
- Balíčky masa dejte zmrazit na minimálně 2 dny. Maso obsahuje vodu, která se tímto vsákne do masa, což Vám pak pomůže při vakuování.
- Zmražené maso vyjměte z mrazicích sáčků a vložte do vakuovacích sáčků. Řiďte se přesně návodem k Vaší vakuovačce, abyste balíčky správně uzavřeli.
- Vakuově zabalené balíčky dejte zpět do mrazáku, odkud je budete moct podle potřeby brát.
Tipy a upozornění:
- Když budete vakuovat tepelně zpracované maso, nemusíte ho předtím zmrazovat. Odstraňte z něj maximum tuku nebo oleje a pak ho vakuujte.
- Kosti v mase mohou propíchnout vakuovací sáček. Před použitím proto balíčky dobře prohlédněte.