Jak vakuovat maso

Ať už v dobrých nebo ve zlých časech, vždy je dobré šetřit. Nakoupením potravin ve velkém ušetříte nejen peníze, ale i čas strávený nakupováním.

Když si koupíte větší množství masa, např. celou půlku vepřového či hovězího, vyjde Vás to v každém případě levněji než kdybyste kupovali jednotlivé plátky masa. I když je možné maso jednoduše zmrazit, během času se na něm může objevit poškození mrazem. Vakuovým zabalením tomuto poškození předejdete a udržíte maso déle čerstvé.

Co budete potřebovat:

  • vakuovačku a vakuovací sáčky
  • sáčky do mrazáku

Návod:

  1. Nakrájejte maso na jednotlivé porce a rozdělte. Pro čtyřčlennou rodinu připravte na jeden balíček čtyři porce masa, zatímco pro jednu osobu jeden steak, jeden rybí filet nebo dva plátky vepřového.
  2. Rozdělené maso vložte do obyčejných sáčků do mrazáku a dobře je zavřete.
  3. Balíčky masa dejte zmrazit na minimálně 2 dny. Maso obsahuje vodu, která se tímto vsákne do masa, což Vám pak pomůže při vakuování.
  4. Zmražené maso vyjměte z mrazicích sáčků a vložte do vakuovacích sáčků. Řiďte se přesně návodem k Vaší vakuovačce, abyste balíčky správně uzavřeli.
  5. Vakuově zabalené balíčky dejte zpět do mrazáku, odkud je budete moct podle potřeby brát. 

Tipy a upozornění:

  • Když budete vakuovat tepelně zpracované maso, nemusíte ho předtím zmrazovat. Odstraňte z něj maximum tuku nebo oleje a pak ho vakuujte.
  • Kosti v mase mohou propíchnout vakuovací sáček. Před použitím proto balíčky dobře prohlédněte.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


Výhody a nevýhody vakuování potravin

Vakuovým zabalením z potravin odstraníte vzduch, čímž předejdete jejich oxidaci a znehodnocení. Je to skvělá...
více…

Jakým způsobem vakuové balení chrání potraviny?

Vliv vakuového balení na potraviny Vakuování pomáhá konzervovat potraviny tak, že se při něm odstraňuje vzduch...
více…

Jak funguje vakuovačka?

Odstraňování vzduchu z vakuovacího sáčku. Když vložíte potravinu do vakuovacího sáčku a sáček dáte do...
více…

Jak vakuovat zeleninu II.

Vakuované potraviny vydrží déle čerstvé, protože byl před uzavřením z balíčku odstraněn vzduch. Vzduchotěsné...
více…

Návod k vakuovačce II.

Elektrická vakuovačka odstraňuje vzduch z vakuovacích sáčků nebo nádob, čímž prodlužuje životnost potravinám...
více…

Jak vakuovat maso do mrazáku

Kyslík není přítelem masa, dokonce ani v mrazáku, kde může způsobit poškození masa mrazem nebo kde maso může...
více…

Jak opravit vakuovačku

Vakuovačkou odstraníte kyslík a vlhkost ze sáčků s potravinami, čímž je ochráníte před ztrátou vůně a...
více…

Návod k elektrické vakuovačce

Elektrické vakuovačky vakuově balí potraviny do fólie, díky čemuž tyto potraviny vydrží dvakrát až třikrát tak...
více…

Jak kupovat vakuovačku

Vakuovačka funguje tak, že odstraňuje vzduch, který potraviny obklopuje. Tím potraviny vydrží mnohem déle čerstvé...
více…

Jak vakuovat potraviny do mrazáku

Vakuování je nejlepším způsobem, jak potraviny v mrazáku uchovat čerstvé. Protože se ze sáčku odsaje veškerý...
více…