Kyslík není přítelem masa, dokonce ani v mrazáku, kde může způsobit poškození masa mrazem nebo kde maso může absorbovat nežádoucí pachy.
Vakuovým zabalením můžete tomuto předejít, díky čemuž Vám syrové i tepelně zpracované maso déle vydrží. Vakuovačka však neumí maso zakonzervovat tak, aby je bylo možné skladovat při pokojové teplotě, to dokáže jedině sušení nebo konzervy. Existuje několik druhů domácích vakuovaček, z nichž některé odstraní většinu vzduchu, ale ne všechen. Nepoužívejte levné nebo zábavné vakuovačky, místo toho si pořiďte skutečnou vakuovačku, která má elektrickou pumpu a svařování.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu