Jak vařit na vnitřním elektrickém grilu
Grilovat můžete nejen když je venku krásné počasí. Při nevlídném počasí získáte z vnitřního elektrického grilu jídlo se stejnou mřížkou jako při grilování venku, a ještě v pohodlí Vaší kuchyně.
Vaření na vnitřním elektrickém grilu funguje na podobných principech jako vaření na elektrickém sporáku, jídlo však leží přímo na grilu místo v hrnci. Tento kontakt s roštem grilu způsobuje požadovanou mřížku na připraveném jídle.
Co budete potřebovat:
-
vnitřní elektrický gril
-
olej ve spreji
-
jídlo na grilování
-
špachtli
-
teploměr na grilování
Návod:
-
Před použitím umyjte a osušte všechny součásti elektrického grilu.
-
Rošt grilu lehce postříkejte olejem ve spreji, který slouží k tomu, aby se jídlo nepřichytávalo. Vložte odkapávací tác na své místo ve spodní části grilu a nahoru položte rošt.
-
Zapojte gril do zásuvky, nastavte termostat na vysokou teplotu a nechejte 10 minut se předehřát.
-
Na rošt položte jídlo. Maso, ryby a drůbež grilujte při vysoké teplotě, aby se na nich vytvořila mřížka od grilu, a na střední teplotě ohřívejte předem připravená jídla. Při grilování jídlo každých 5 minut obracejte špachtlí.
-
Jídlo na grilu připravujte tak dlouho, dokud teploměr vložený do jeho nejtlustší části neukáže alespoň 70 °C nebo jinou bezpečnou teplotu podle tabulky doby přípravy.
-
Po použití gril odpojte a nechejte zcela vychladnout než vyjmete rošt a odkapávací tác, které pak ručně umyjete.
Tipy a upozornění:
Autor: Martina Dvořáková