Jak vařit na vnitřním elektrickém grilu

Grilovat můžete nejen když je venku krásné počasí. Při nevlídném počasí získáte z vnitřního elektrického grilu jídlo se stejnou mřížkou jako při grilování venku, a ještě v pohodlí Vaší kuchyně.

Vaření na vnitřním elektrickém grilu funguje na podobných principech jako vaření na elektrickém sporáku, jídlo však leží přímo na grilu místo v hrnci. Tento kontakt s roštem grilu způsobuje požadovanou mřížku na připraveném jídle.

Co budete potřebovat:

  • vnitřní elektrický gril
  • olej ve spreji
  • jídlo na grilování
  • špachtli
  • teploměr na grilování

Návod:

  1. Před použitím umyjte a osušte všechny součásti elektrického grilu.
  2. Rošt grilu lehce postříkejte olejem ve spreji, který slouží k tomu, aby se jídlo nepřichytávalo. Vložte odkapávací tác na své místo ve spodní části grilu a nahoru položte rošt.
  3. Zapojte gril do zásuvky, nastavte termostat na vysokou teplotu a nechejte 10 minut se předehřát.
  4. Na rošt položte jídlo. Maso, ryby a drůbež grilujte při vysoké teplotě, aby se na nich vytvořila mřížka od grilu, a na střední teplotě ohřívejte předem připravená jídla. Při grilování jídlo každých 5 minut obracejte špachtlí.
  5. Jídlo na grilu připravujte tak dlouho, dokud teploměr vložený do jeho nejtlustší části neukáže alespoň 70 °C nebo jinou bezpečnou teplotu podle tabulky doby přípravy.
  6. Po použití gril odpojte a nechejte zcela vychladnout než vyjmete rošt a odkapávací tác, které pak ručně umyjete.

Tipy a upozornění:

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články