Jak vybírat domácí pekárnu

Výběr domácí pekárny může vzbuzovat obavy. Existuje velký výběr a začátečník si nebude jistý tím, co vlastně potřebuje, aby si mohl připravit chleba podle svých představ.

Domácí pekárna Vám ušetří spoustu času i peněz za hotové pečivo nebo za polotovary. Nejdůležitější je vybrat si pekárnu, která nejlépe splňuje Vaše individuální přání a potřeby. 

Návod:

  1. Zeptejte se příbuzných, přátel nebo kolegů, jakou mají pekárnu. Často je nejlepším zdrojem informací nezaujatý zdroj, nejjistěji Vám dá čestný názor, jakou má pekárnu, i svoje zkušenosti s jinými pekárnami.
  2. Pokud si nejste jistí, jakou pekárnu si koupit, nebo pokud jste s pekárnou dosud nikdy nepracovali, kupte si jednoduchý levný model. Základní pekárny mívají časovač a základní program na bílý chleba a program na těsto, které Vám budou stačit. Dražší pekárny mají další prvky, které mohou začátečníka zbytečně mást a stát ho peníze navíc, protože je nevyužije. A pokud později zjistíte, že pekárnu už nechcete používat, nebude to taková ztráta.
  3. Kupte si domácí pekárnu, která má záruku minimálně rok. Domácí pekárny nejsou levná záležitost. Koupě takové, u které byste se nemohli obrátit pro pomoc, kdyby se něco pokazilo, by Vám nestála za obětovaný čas ani peníze. Pokud pekárnu používáte poprvé, bude záruka obzvlášť prospěšná, zvlášť pokud si nejste jistí s ovládáním pekárny a mohli byste ji nechtěně pokazit.
  4. Prohlédněte si pečicí nádobu, protože ovlivňuje kůrku chleba. Pokud máte raději světlejší a tenčí kůrku, kupte si pekárnu s tenkou hliníkovou nádobou. Pokud chcete tmavou a silnou kůrku, kupte si pekárnu se silnou litou hliníkovou nádobou. Navíc tvar nádoby určuje tvar chleba, takže se ujistěte, že pekárna má nádobu takového tvaru, jaký chcete mít u svého chleba. 

Tipy a upozornění:

  • Zkontrolujte, jestli se Vám displej pekárny bude snadno číst a je srozumitelný.
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články