Jak vybrat topinkovač
Hlavní věci, které budete muset zvážit při kupování topinkovače, jsou, kolik kusů chleba budete chtít opékat najednou a jak široké musí být otvory.
Co budete potřebovat:
-
pravítko
-
chleba
-
máslo
-
měkké sýry
-
mražené vafle, bagety (není nutné)
-
marmeládu
-
nůž na máslo
-
topinkovače
Návod:
-
Vyhlédněte si místo na kuchyňské desce, kam budete chtít topinkovač postavit. Změřte nebo si udělejte představu, kolik místa máte k dispozici.
-
Rozhodněte, kolik otvorů potřebujete mít na topinkovači, což závisí na tom, kolik kusů chleba budete chtít připravovat najednou. Topinkovače obvykle mívají 2 nebo 4 otvory.
-
Zvolte si mezi otvory o normální šířce a širšími otvory, ve kterých je možné připravovat i belgické vafle nebo bagety.
-
Rozhodněte se, jestli chcete topinkovač s otvory vedle sebe nebo za sebou.
-
Zvažte, jestli potřebujete topinkovač se zvláštními prvky jako je rozmrazování nebo rozpékání pečiva, s odděleným ovládáním pro každý otvor nebo se zařízením na zvedání toastů po jejich upečení.
-
Přečtěte si a srovnejte záruční podmínky a možnosti servisu.
Tipy a upozornění:
-
Topinkovače s otvory za sebou zaberou na kuchyňské desce více místa na délku, ale zase jsou užší než topinkovače, které mají otvory vedle sebe.
Autor: Martina Dvořáková