Jak vybrat topinkovač

Hlavní věci, které budete muset zvážit při kupování topinkovače, jsou, kolik kusů chleba budete chtít opékat najednou a jak široké musí být otvory.

Co budete potřebovat:

  • pravítko
  • chleba
  • máslo
  • měkké sýry
  • mražené vafle, bagety (není nutné)
  • marmeládu
  • nůž na máslo
  • topinkovače

Návod:

  1. Vyhlédněte si místo na kuchyňské desce, kam budete chtít topinkovač postavit. Změřte nebo si udělejte představu, kolik místa máte k dispozici.
  2. Rozhodněte, kolik otvorů potřebujete mít na topinkovači, což závisí na tom, kolik kusů chleba budete chtít připravovat najednou. Topinkovače obvykle mívají 2 nebo 4 otvory.
  3. Zvolte si mezi otvory o normální šířce a širšími otvory, ve kterých je možné připravovat i belgické vafle nebo bagety. 
  4. Rozhodněte se, jestli chcete topinkovač s otvory vedle sebe nebo za sebou.
  5. Zvažte, jestli potřebujete topinkovač se zvláštními prvky jako je rozmrazování nebo rozpékání pečiva, s odděleným ovládáním pro každý otvor nebo se zařízením na zvedání toastů po jejich upečení.
  6. Přečtěte si a srovnejte záruční podmínky a možnosti servisu.

Tipy a upozornění:

  • Topinkovače s otvory za sebou zaberou na kuchyňské desce více místa na délku, ale zase jsou užší než topinkovače, které mají otvory vedle sebe.
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články