Jak vyčistit univerzální mlýnek na maso

Když jste dokončili mletí masa v univerzálním mlýnku, měli byste ho správně vyčistit a uskladnit, abyste předešli tvoření rzi, která by ho mohla zničit.

I když jeho čištění není o moc těžší než čištění jiných kuchyňských pomocníků, měli byste podniknout některé kroky navíc, abyste z něj odstranili mastnotu a aby byl na uskladnění zcela suchý.

Co budete potřebovat:

  • chleba
  • desinfekční prostředek na nádobí
  • houbu
  • utěrku
  • plastové sáčky na uskladnění
  • rýži
  • nádobu na uskladnění

Návod:

  1. Nechejte mlýnkem projít několik kusů chleba, který z jeho vnitřních součástí odstraní usazený tuk. Pouhým umytím v horké vodě byste z něj mastnotu nedostali. Chleba bude působit jako abrazivní prostředek a houba v jednom.
  2. Mlýnek na maso umývejte ručně, ne v myčce. Použijte desinfekční prostředek na nádobí a houbou odstraňte usazené zbytky masa. Při manipulaci s noži a jejich čištění buďte opatrní, protože Vás snadno mohou pořezat. Na mlýnek nepoužívejte abrazivní prostředky, např. žínku nebo drátěnku.
  3. Celý mlýnek osušte čistou suchou utěrkou. Pokud byste na něm nechali vodu, riskovali byste vznik rzi. To platí obzvlášť u nožů.
  4. Všechny odnímatelné součástky vložte do plastových pytlíků, které vyplníte suchou bílou rýží. Rýže z kovových součástek vytáhne vlhkost.
  5. Vložte mlýnek do plastové nádoby na uskladnění a zasypte ho rýží. Tím kov ochráníte před vlhkostí.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články