Jak vyrobit domácí zmrzlinu ve zmrzlinovači

Zmrzlinovače prošly dlouhým vývojem od starých zařízení ovládaných ručně klikou, které se používaly po dlouhou dobu.

Dnes, ať už používáte samostatný zmrzlinovač nebo zmrzlinovací nástavec k mixéru, je výroba zmrzliny mnohem snadnější než v dřívějších dobách. Přístroj za Vás odvede práci sám a odmění Vás čerstvou domácí zmrzlinou.

Co budete potřebovat:

  • zmrzlinovač
  • recept na zmrzlinu

Návod:

  1. Dejte mrazicí nádobu zmrzlinovače do mrazáku 24-48 hodin předtím, než budete dělat zmrzlinu.
  2. Složte zmrzlinovač podle návodu výrobce. U většiny přístrojů stačí položit zmrazenou mrazicí nádobu na základnu zmrzlinovače.
  3. Přidejte ingredience podle Vašeho receptu. Obvykle to bývá hustá smetana, cukr a příchutě.
  4. Připevněte na místo lopatky a víko, pokud je oddělené.
  5. Přístroj zapněte. Bude trvat 10-30 minut, než se zmrzlina připraví, to záleží na Vašem konkrétním přístroji. Přesný čas zjistíte z manuálu. 
  6. Odstraňte pokličku a lopatky. Zmrzlinu můžete servírovat hned z nádoby, kdy bude měkká, anebo můžete nádobu dát na 30 minut do mrazáku, aby ztuhla.

Tipy a upozornění:

  1. Obvykle zjistíte, kdy je zmrzlina hotová, když budete přístroj poslouchat. Pokud se lopatky pohybují obtížně, je zmrzlina hotová.
  2. Jednoduchým způsobem, jak zajistit, že bude nádoba vždy připravená k použití, je nechávat ji v mrazáku, když ji zrovna nepoužíváte.
  3. Zmrzlinovače často najdete v obchodech se zlevněným zbožím nebo v bazarech, kde je můžete koupit za zlomek původní ceny.
  4. Pokud chcete jednoduchou vanilkovou zmrzlinu, smíchejte 2 šálky husté smetany, 2/3 šálku cukru a 1-2 lžičky vanilky.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články