Jak z mlýnku na maso odstranit rez
Když budete Váš mlýnek na maso udržovat bez špíny a rzi, zajistíte, že zůstane v dobrém stavu pro příští použití. Nejdůležitější je uskladnění, a způsob uskladnění závisí na tom, jak často mlýnek používáte.
Mlýnky na maso se dají rozložit na několik součástí, což usnadňuje jejich správnou údržbu. Vědět, jak z mlýnku správně odstranit rez, pro Vás bude obzvlášť důležité po dlouhém uskladnění mlýnku nebo pokud jste mlýnek koupili ve výprodeji či v bazaru.
Co budete potřebovat:
-
jemnou drátěnku
-
pevnou škrabku
-
olej ve spreji nebo promazávací přípravek WD-40
-
drátěný kartáč
-
smirkový papír
-
prostředek na nádobí
Návod:
-
Horní vrstvy rzi oškrábejte pevnou škrabkou. Škrabku přitom držte v různých úhlech, abyste mohli odštípnout několik vrstev.
-
Zbytek rzi odstraňte drátěným kartáčem, kterým pevně tlačte a pohybujte dopředu a dozadu.
-
Poslední zbytky rzi odstraňte smirkovým papírem. Tlačte pevně, ale zlehka, abyste neodřeli i kov.
-
Rezavá místa postříkejte malým množstvím oleje ve spreji nebo WD-40 a vydrhněte jemnou drátěnkou. Znovu nastříkejte olejem a leštěte, dokud nebude všechna rez pryč.
-
Mlýnek na maso umyjte v teplé vodě s prostředkem na nádobí. Použijte dostatek prostředku na nádobí, abyste z něj smyli všechen olej nebo WD-40.
Tipy a upozornění:
-
Při odstraňování silné vrstvy rzi mějte ochranné brýle a obličejovou masku, abyste nevdechovali prachové částice.
Autor: Martina Dvořáková