Jak z mlýnku na maso odstranit rez
Když budete Váš mlýnek na maso udržovat bez špíny a rzi, zajistíte, že zůstane v dobrém stavu pro příští použití. Nejdůležitější je uskladnění, a způsob uskladnění závisí na tom, jak často mlýnek používáte.
Mlýnky na maso se dají rozložit na několik součástí, což usnadňuje jejich správnou údržbu. Vědět, jak z mlýnku správně odstranit rez, pro Vás bude obzvlášť důležité po dlouhém uskladnění mlýnku nebo pokud jste mlýnek koupili ve výprodeji či v bazaru.
Co budete potřebovat:
- jemnou drátěnku
- pevnou škrabku
- olej ve spreji nebo promazávací přípravek WD-40
- drátěný kartáč
- smirkový papír
- prostředek na nádobí
Návod:
- Horní vrstvy rzi oškrábejte pevnou škrabkou. Škrabku přitom držte v různých úhlech, abyste mohli odštípnout několik vrstev.
- Zbytek rzi odstraňte drátěným kartáčem, kterým pevně tlačte a pohybujte dopředu a dozadu.
- Poslední zbytky rzi odstraňte smirkovým papírem. Tlačte pevně, ale zlehka, abyste neodřeli i kov.
- Rezavá místa postříkejte malým množstvím oleje ve spreji nebo WD-40 a vydrhněte jemnou drátěnkou. Znovu nastříkejte olejem a leštěte, dokud nebude všechna rez pryč.
- Mlýnek na maso umyjte v teplé vodě s prostředkem na nádobí. Použijte dostatek prostředku na nádobí, abyste z něj smyli všechen olej nebo WD-40.
Tipy a upozornění:
- Při odstraňování silné vrstvy rzi mějte ochranné brýle a obličejovou masku, abyste nevdechovali prachové částice.