Jak z mlýnku na maso odstranit rez

Když budete Váš mlýnek na maso udržovat bez špíny a rzi, zajistíte, že zůstane v dobrém stavu pro příští použití. Nejdůležitější je uskladnění, a způsob uskladnění závisí na tom, jak často mlýnek používáte.

Mlýnky na maso se dají rozložit na několik součástí, což usnadňuje jejich správnou údržbu. Vědět, jak z mlýnku správně odstranit rez, pro Vás bude obzvlášť důležité po dlouhém uskladnění mlýnku nebo pokud jste mlýnek koupili ve výprodeji či v bazaru.

Co budete potřebovat:

  • jemnou drátěnku
  • pevnou škrabku
  • olej ve spreji nebo promazávací přípravek WD-40
  • drátěný kartáč
  • smirkový papír
  • prostředek na nádobí

Návod:

  1. Horní vrstvy rzi oškrábejte pevnou škrabkou. Škrabku přitom držte v různých úhlech, abyste mohli odštípnout několik vrstev.
  2. Zbytek rzi odstraňte drátěným kartáčem, kterým pevně tlačte a pohybujte dopředu a dozadu.
  3. Poslední zbytky rzi odstraňte smirkovým papírem. Tlačte pevně, ale zlehka, abyste neodřeli i kov.
  4. Rezavá místa postříkejte malým množstvím oleje ve spreji nebo WD-40 a vydrhněte jemnou drátěnkou. Znovu nastříkejte olejem a leštěte, dokud nebude všechna rez pryč. 
  5. Mlýnek na maso umyjte v teplé vodě s prostředkem na nádobí. Použijte dostatek prostředku na nádobí, abyste z něj smyli všechen olej nebo WD-40.

Tipy a upozornění:

  • Při odstraňování silné vrstvy rzi mějte ochranné brýle a obličejovou masku, abyste nevdechovali prachové částice.
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články