Když zmrzlinovač nefunguje, jak má

Je Vaše domácí zmrzlina stále tekutá, i když byla v mrazáku celé hodiny? Než se rozhodnete zmrzlinovač vyhodit, měli byste se na něj nejdříve podívat a zjistit, jestli problém nedokážete spravit sami.

Návod:

  1. Používejte správně válcovou mísu. Pokud s ní nezacházíte správně, zmrzlina neztuhne. Po umytí musí být zcela suchá, aby se na jejích stěnách netvořil led. Nechejte ji v mrazáku přes noc předtím, než budete dělat zmrzlinu, nenechávejte ji venku při pokojové teplotě.
  2. Zkontrolujte dveře mrazáku. Pokud pořádně nedrží nebo pokud je v průběhu zmrazování často otvíráte, zmrzlina nemůže pořádně ztuhnout.
  3. Zacházejte správně s ingrediencemi. Nenechejte je zteplat a mísu nepřeplňujte. Podívejte se do návodu, jaké je maximální doporučené množství.
  4. Zmrzlinovač důkladně čistěte a osušujte. Na motor používejte vlhký hadr, nikdy ho neponořujte do vody. Podle návodu umyjte víko, lopatky a válec a před zmrazováním zkontrolujte, jestli je válec zcela suchý.
  5. Na výrobce se obraťte pouze v případě, že jste vyčerpali všechny možnosti. Možná Vám doporučí zopakovat kroky, které jste už provedli, ale aspoň se Váš problém vyřeší mnohem rychleji, když jste už dopředu vyloučili některé možné problémy.
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články