Příprava jídla v páře - napařovače

Příprava jídla v páře je zdravý a časově nenáročný způsob přípravy jídla. Na rozdíl od vaření ve vodě si při něm jídlo zachová vitamíny a živiny.

Navíc bambusové nebo automatické napařovače Vám umožňují připravovat více potravin zároveň, takže v něm můžete rychle a snadno připravit celé jídlo. Kromě toho jsou bezpečné při používání i pro děti a dospívající, vyžadují pouze vodu a jídlo, a jejich čištění je snadné.

Velikost napařovače

Napařovače jsou k dostání v řadě velikostí a výběr toho správného je klíčem k efektivní přípravě jídla. Na přípravu většího množství jídla, nebo jídla s větší hustotou, např. masa, ryb nebo drůbeže, použijte větší napařovač.

Prostor pro zeleninu

Napařovač nepřeplňujte. Místo toho zeleninu naskládejte tak, aby ji mohla pára obklopit ze všech stran, což zajistí, že se připraví rovnoměrně.

Koření a tekuté přísady 

Ačkoli v páře vynikne pravá chuť zeleniny, přidáním koření v průběhu vaření skvěle ozvláštníte Vaše jídla. Vyzkoušejte chilli, kuřecí bujon, trochu rozpuštěného másla, sušené bylinky, sladkou papriku nebo česnek, abyste jídlu přidali chuti, ne však kalorií.

Výhody vaření v páře

Příprava jídla v páře je zdravou metodou vaření a použití víceposchoďového parního hrnce je pohodlným, časově nenáročným způsobem, jak uvařit pro rodinu jídlo a nenadělat příliš velký nepořádek. Hladinu vody můžete kdykoli změnit a parní hrnce při vaření spotřebují jen velmi málo elektřiny. Navíc protože jsou bezpečné, dospívající a starší děti se pomocí nich mohou bezpečným způsobem dostat k vaření.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články