Návod k elektrické sušičce 
    
	
	Elektrické sušičky suší a konzervují letní úrodu ovoce a zeleniny. V sušičkách můžete také připravovat tzv. ovocnou kůži nebo sušené maso.
    
    
	
	Množství potravin, které můžete v sušičce naráz sušit, je omezeno velikostí a stylem konkrétního modelu. Některé sušičky mají tácky, které se skládají na sebe, což Vám umožní sušit jeden nebo více tácků zároveň, zatímco jiné mají omezený počet regálů uvnitř sušičky.
	Návod:
	- 
		Umyjte tácky horkou vodou s prostředkem na nádobí a opláchněte je.  Tím odstraníte prach nebo zbytky potravin z předchozího použití. 
 
	- 
		Naskládejte potraviny v jedné vrstvě na tácky. Kousky se mohou po stranách trochu překrývat, ale nesmí ležet na sobě.
 
	- 
		Pokud máte sušičku s regály, zasuňte je do ní a zavřete dvířka. Pokud máte skládací sušičku, naskládejte tácky na sebe a horní tácek přikryjte víkem.
 
	- 
		Nastavte teplotu v sušičce na 52 °C, pokud Vaše sušička umožňuje nastavení teploty. Některé modely mají teplotu nastavenou předem bez možnosti ji měnit.
 
	- 
		Zapojte sušičku do zásuvky a nechejte běžet, dokud se potraviny neusuší. Většina zeleniny se suší, dokud není křehká. Ovoce sušte, dokud nebude kožovité, ale stále ohebné, což znamená, že můžete kousek přehnout a nepřelomí se. Maso sušte, dokud nebude zcela suché, ale přitom ohebné.
 
	Tipy a upozornění:
	- 
		Sušené potraviny skladujte ve vzduchotěsných obalech.
 
	- 
		Z důvodu bezpečnosti připravte kousky masa před sušením v troubě při teplotě 70 °C.
 
	- 
		Zeleninu „oživíte“ tak, že ji namočíte do vody, dokud kousky nenabudou původní velikosti.
 
	- 
		Ovoce „oživíte“ tak, že je namočíte do vody a 5 minut povaříte.
 
    
	
      
    
    	Autor: Lenka Kostková