Návod k elektrické vakuovačce
Elektrické vakuovačky vakuově balí potraviny do fólie, díky čemuž tyto potraviny vydrží dvakrát až třikrát tak dlouho než při běžných metodách uskladnění.
Vakuovačku můžete použít také na ochranu dalších věcí, např. dokumentů, fotografií, šperků a sběratelských předmětů. Pomocí vakuovačky si vyrobíte sáčky, ve kterých uskladníte potraviny i jiné předměty.
Návod:
-
Vakuovačku postavte na rovný povrch v blízkosti elektrické zásuvky.
-
Do vakuovačky vložte roli balicí fólie. Tuto fólii si můžete koupit přímo od výrobce nebo v supermarketu.
-
Zapojte vakuovačku do zásuvky. Zavřete víko tak, že ho silně stlačíte na levé i pravé straně zároveň. Začne blikat zelené světýlko, které znamená, že vakuovačka je připravená k použití.
-
Vytáhněte dostatečný kus fólie, aby stačila na Vámi požadovaný sáček. Uřízněte ji a svařte tak, že zavřete víko a silně na ně zatlačíte. Svařený sáček pak opatrně vytáhněte.
-
Do sáčku vložte potraviny. Sáček nepřeplňujte, nechejte 5-8 cm volného prostoru.
-
Otevřený konec sáčku opatrně přiložte k svařovacímu drátu. Do sáčku vložte vakuovací hubici.
-
Zavřete víko a jemně zatlačte na jeho levou stranu, aby se spustilo odsávání vzduchu. Rozsvítí se červené světýlko, které znamená, že probíhá odsávání. Tlačte na levou stranu víka, dokud se neodsaje všechen vzduch. Netlačte však na jeho prostřední část, protože tím byste blokovali proudění vzduchu.
-
Po skončení odsávání zmáčkněte pravou stranu víka. Rozsvítí se zelené světýlko oznamující, že probíhá svařování. Až toto světýlko vypne, svařování je u konce.
Autor: Martina Dvořáková