Návod k sušičce na potraviny
Sušička na potraviny se používá na sušení různých potravin. V průběhu sušení se z potravin odstraňuje voda. Sušička je ideální na přípravu sušeného masa, můžete v ní však sušit také ovoce, cibuli, zeleninu nebo tzv. ovocnou kůži.
I když sušení chvíli trvá, výsledek bývá povzbudivý a Vy získáte sušené potraviny, které se budou dobře skladovat.
Návod:
- Umyjte a osušte tácky do sušičky i její víko. Položte první tácek na základnu sušičky. Na něj budete skládat další tácky jeden na druhý. Pokud nevyužijete všechny tácky, uložte je na bezpečné místo.
- Připravte potraviny, které budete sušit, podle manuálu k sušičce. Ovoce, zeleninu, maso a jiné potraviny musíte připravit a zpracovat různým způsobem předtím, než je dáte do sušičky.
- Naskládejte potraviny na tácky tak, aby se nepřekrývaly. Až poskládáte na sebe všechny tácky sušičky, přikryjte horní tácek víkem.
- Zapojte sušičku do zásuvky. Zmačknutím knoflíku sušičku zapněte. Nastavte minutku nebo budík na čas doporučený v manuálu.
- Ke konci sušení potraviny kontrolujte každé půl hodiny. Například pokud máte budík nastavený na osm hodin, začněte potraviny kontrolovat po šesti hodinách. Pokud se jedná o jeden druh potraviny ve stejnoměrných kouscích, všechny se usuší rovnoměrně zároveň.
- Sušičku vypněte a odpojte ze zásuvky. Tácky sejměte pomocí chňapek.