Návod k sušičce na potraviny 
    
	
	Sušička na potraviny se používá na sušení různých potravin. V průběhu sušení se z potravin odstraňuje voda. Sušička je ideální na přípravu sušeného masa, můžete v ní však sušit také ovoce, cibuli, zeleninu nebo tzv. ovocnou kůži.
    
    
	
	I když sušení chvíli trvá, výsledek bývá povzbudivý a Vy získáte sušené potraviny, které se budou dobře skladovat.
	Návod:
	- 
		Umyjte a osušte tácky do sušičky i její víko. Položte první tácek na základnu sušičky. Na něj budete skládat další tácky jeden na druhý. Pokud nevyužijete všechny tácky, uložte je na bezpečné místo.
 
	- 
		Připravte potraviny, které budete sušit, podle manuálu k sušičce. Ovoce, zeleninu, maso a jiné potraviny musíte připravit a zpracovat různým způsobem předtím, než je dáte do sušičky.
 
	- 
		Naskládejte potraviny na tácky tak, aby se nepřekrývaly. Až poskládáte na sebe všechny tácky sušičky, přikryjte horní tácek víkem.
 
	- 
		Zapojte sušičku do zásuvky. Zmačknutím knoflíku sušičku zapněte. Nastavte minutku nebo budík na čas doporučený v manuálu.
 
	- 
		Ke konci sušení potraviny kontrolujte každé půl hodiny. Například pokud máte budík nastavený na osm hodin, začněte potraviny kontrolovat po šesti hodinách. Pokud se jedná o jeden druh potraviny ve stejnoměrných kouscích, všechny se usuší rovnoměrně zároveň.
 
	- 
		Sušičku vypněte a odpojte ze zásuvky. Tácky sejměte pomocí chňapek.
 
    
	
      
    
    	Autor: Martina Dvořáková