Návod k sušičce na potraviny

Sušička na potraviny se používá na sušení různých potravin. V průběhu sušení se z potravin odstraňuje voda. Sušička je ideální na přípravu sušeného masa, můžete v ní však sušit také ovoce, cibuli, zeleninu nebo tzv. ovocnou kůži.

I když sušení chvíli trvá, výsledek bývá povzbudivý a Vy získáte sušené potraviny, které se budou dobře skladovat.

Návod:

  1. Umyjte a osušte tácky do sušičky i její víko. Položte první tácek na základnu sušičky. Na něj budete skládat další tácky jeden na druhý. Pokud nevyužijete všechny tácky, uložte je na bezpečné místo.
  2. Připravte potraviny, které budete sušit, podle manuálu k sušičce. Ovoce, zeleninu, maso a jiné potraviny musíte připravit a zpracovat různým způsobem předtím, než je dáte do sušičky.
  3. Naskládejte potraviny na tácky tak, aby se nepřekrývaly. Až poskládáte na sebe všechny tácky sušičky, přikryjte horní tácek víkem.
  4. Zapojte sušičku do zásuvky. Zmačknutím knoflíku sušičku zapněte. Nastavte minutku nebo budík na čas doporučený v manuálu.
  5. Ke konci sušení potraviny kontrolujte každé půl hodiny. Například pokud máte budík nastavený na osm hodin, začněte potraviny kontrolovat po šesti hodinách. Pokud se jedná o jeden druh potraviny ve stejnoměrných kouscích, všechny se usuší rovnoměrně zároveň.
  6. Sušičku vypněte a odpojte ze zásuvky. Tácky sejměte pomocí chňapek.
Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články